BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  POLİTİKA

Ağardan Komşuya eleştiri

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bulgaristan'ın AB'ye girdikten sonraki tavırlarını eleştirdi

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Bulgaristan'ın 89'lu yıllardaki sürgün, katliam ve yanlışlıklar döneminin bugün çok geride kaldığını görüyoruz'' dedi.
Ağar, parti genel merkezinde, İzmir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Mehmet Ağar kabulde,  ''Yeni bir dünya dönemi ve AB süreci içerisinde bugün Bulgaristan'da soydaşlarımızın kurduğu bir partinin Bulgaristan'da hükümet ortağı olduğunu görüyoruz'' diyen Ağar, Bulgaristan'daki Türk vatandaşlarının bir yandan yaşadıkları ülkenin gelişimine ve değişimine katkı sağladıklarını, diğer yandan da kendi temel hak ve hürriyetlerinin korunmasına yönelik gelişmelerin kaydedilmesinde önemli bir güç olduklarını söyledi.

-SEÇME, SEÇİLME HAKKI-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Ağar, ''Çifte vatandaşların Avrupa Parlamentosu'na milletvekili seçilmesinin engellenmesinin ardından aynı uygulamanın genel seçimler için de yapılması'' konusunda görüşünün sorulması üzerine şöyle konuştu: ''Biz bu meseleleri bir iç siyaset haline getirmeyi düşünmüyoruz. Bunun bir haksızlık olduğu açıktır. Umut ediyoruz ki bu şekilde yapılan ilk ve son seçim olur. Bulgaristan, kabul etmek lazım ki fevkalade önemli gelişmeleri birbiri ardına katetmişti. Bu yakışmadı.''

Ağar, ''AB, Türkiye'ye azınlıklar konusunda sürekli baskı yapıyor. Bulgaristan'a aynı yaptırımların uygulanmaması konusunda ne düşünüyorsunuz'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''AB makamlarının zaman zaman çifte standarda ilişkin davranışları rahatsızlık verici. Türkiye kendi haklarını, kendi hukukunu koruyacak güçte bir ülkedir. AB müktesebatının açık olan yönü Kopenhag ve Maastrich kriterlerinin her aday üyeye uygulandığı eşitlik ölçüsü içerisinde Türkiye'ye de uygulanmasıdır. Bizim beklediğimiz de budur.''