BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Afyon Valisi'nden polise şoke eden küfür

Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Banaz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir polis memuruna telefonda hakaret ettiği iddiası yine ortalığı karıştırdı.

Abone ol

Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Banaz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir polis memuruna telefonda hakaret ettiği iddiası yine ortalığı karıştırdı.

AK PARTİ ADAY ADAYI ÇEVİRMEYE TAKILDI

Uşak Haber Merkezi sitesinin haberleştirdiği iddiaya göre Ak Parti Sındırgı Belediye Başkan Aday Adayı Dalyan Eroğlu dün gece saatlerinde Balıkesir’e seyahat halinde iken Banaz Trafik ekiplerince yapılan denetimler sırasında çevirmeye takıldı. 

Dalyan Eroğlu’nun içinde bulunduğu 10 ZL 060 plakalı araç Uşak istikametine seyir halinde olduğu sırada Banaz’da trafik ekiplerince durduruldu.

25 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU
AFYON'DA NE OLMUŞTU?

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının ardıdnan incelemelerde bulunmak kente gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, protokol gereği Valiliği de ziyaret etmişti. 

SUCUK, KİLİM, PLAKET

Ziyaretin ayrıntıları ise 25 şehit veren kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Valiliğin internet sitesinde bir dizi fotoğrafla  Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Org. Özel’e kilim, sucuk ve çeşitli hediyeler verdiği görülüyordu.

17830806.jpg

TANITIM POTANSİYELİ VAR

Hediyelerle ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu 'Tepkilere anlam veremiyorum' demiş ve kendisini şöyle savunmuştu:

"Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?'

ARAÇ İÇİN İŞLEM YAPMAYIN

Bu sırada yapılan incelemede aracın muayesinin ruhsatta işlenmiş olmadığının tespit edilmesi üzerine aracın bağlanacağı bilgisini alan Dalyan Eroğlu, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu aradı. Telefonda görevli memur ile görüşmek istediği iddia edilen İrfan Balkanlıoğlu önce aracın bırakılmasını istedi. 

POLİSE TELEFONDA KÜFÜR

Ancak cevabın olumsuz olması üzerine Vali Balkanlıoğlu’nun görevli polis memuru Ö.K’ya telefonda "o..pu çocuğu" diyerek küfür ettiği iddia edildi.

Bunun üzerine polis memuru Ö.K’nın savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve kendisine hakaret edenin Vali Balkanlıoğlu olup  olmadığının tespit edilmesini ve gerekli işlemin yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

ŞİKAYET ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dalyan Eroğlu’nun, İrfan Balkanlıoğlu’nun Sındırgı’da Kaymakamlık yaptığı dönemden tanıştıkları ve Dalyan Eroğlu’nun Ak Parti Sındırgı İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkan Aday Adayı olmak için istifa ettiği öğrenilirken; görevli polis memuru Ö.K’nın itirazı üzerine Banaz Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı da edinilen bilgiler arasında.

Ayrıca konuyla ilgili olarak Uşak Emniyet Müdürlüğü'nün de bir çalışma başlattığı ve konunun detaylarının görevli memurdan dinlendiği de öğrenilen bilgiler arasında.