BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'un iki köprüsünde büyük onarım

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde büyük onarım yapılacak.

Abone ol

İSTANBUL'da ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüleri'nin bakım ve onarım çalışmaları önümüzdeki yıl yapılacak. Yetkililer İstanbullu vatandaşları şimdiden uyarıyor.

Askı kablosu değişimi sırasında toplam 6 şeritli Boğaziçi Köprüsü’nde sadece kenar şeritler saat 22.00-06.00 arasında trafiğe kapatılabilecek, zorunluluk olmadıkça da bu saatler dışında kapatılmayacak.

TATİL GİRDİĞİNDE BAŞLAYACAK

Boğaziçi Köprüsü’nde trafik akışını etkileyebilecek üstyapı çalışmaları okulların tatile girdiği 2014 yılı Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleştirilecek. FSM Köprüsü’nde yapılacak işler ise köprüde trafik akışını engellemeyecek.


Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, ‘Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarımı ve Yapısal Takviyesi Projesi Yapım İşi’nin sözleşmesinin 25 Kasım 2013 tarihinde imzalandığı hatırlatılarak, "15 gün içinde başlaması planlanan işlere ait projelendirme çalışmaları Amerikan Parsons firması tarafından tamamlandı" denildi.

Bu kapsamda Boğaziçi Köprüsü'nde yapılacak çalışmalar şöyle sıralandı:

-236 adet askı halatı değişimi (diyagonal olan askı halatlarının dikey hale getirilmesi).

-Kulelerin içten çelik levhalar ile güçlendirilmesi.

-Tabliyenin bazı bölümlerinin tamiri ve güçlendirilmesi.

-Üstyapı yenilemesi (asfalt işleri)

-Ana kablo ve ankraj odaları için korozyona karşı nem alıcı sistem kurulması

-Elektromekanik işler (asansör, kablolama vb.)

-FSM Köprüsü’nde ise: Boya işleri ( Köprünün tamamen boyanması) ile

-Ana kablo ve ankraj odaları için korozyona karşı nem alıcı sistem kurulması çalışmaları yapılacak.


ASKI HALATI DEĞİŞİMİ NİSAN AYINDA

18 ay (540 gün) sürecek olan bu çalışmada, iş programına göre ilk 6 ay içerisinde bakım-onarım işlerine ait imalat projeleri hazırlanarak malzeme tedariki yapılacak. 2014 yılı Nisan ayı içerisinde de Boğaziçi Köprüsü askı halatı değişim işlerinin başlaması planlanıyor.


ÜST YAPI ÇALIŞMALARI OKULLAR TATİLE GİRİNCE

Boğaziçi Köprüsü’nde trafik akışını etkileyebilecek üstyapı çalışmaları ise okulların tatile girdiği 2014 yılı Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleştirilecek. Yapılan iş programına göre kamuoyu, çalışmalar hakkında önceden bilgilendirilecek.

Yapısal takviye (askı kablosu değişimi) işleri esnasında 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritli olan Boğaziçi Köprüsü’nde sadece kenar şeritler (gidiş ve gelişte en dış taraftaki birer şerit) saat 22.00-06.00 arasında trafiğe kapatılabilecek, zorunluluk olmadıkça da bu saatler dışında trafiğe kapatılmayacak.