BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Türköne Cemaati uçurdu AKP'yi hain etti

Zaman yazarı Mümtazer Türköne bugün kaleme aldığı yazıyla Cemaati mest etti. Türköne'ye göre 'bu cemaate düşman olmak cahillik gerektirir'.

Abone ol

İNTERNET HABER - Dershane savaşında yapdığı İmam Hatip benzetmesi ile baltayı taşa vuran Zaman si yazarı Mümtazer Türköne, bugünkü yazıyla 'Gülen Cemaatinden' tam puan alacak.

Cemaati yerlere göklere sığdıramayan ve 'ülke kurmada' tarihi bir de misyon yükleyen Türköne, 'Bu koca camiaya düşmanlık etmek için, gerçekten ya art niyetli ya da çok cahil olmak gerekir" diye yazdı.

YA CAHİL YA HAİN

Yazısında AK Parti hükümetine sık sık 'cahil" göndermesi yapan Türköne, MGK belgesini de hatırlattı ve "Bu kadar kötü olabilmek için ya çok cahil ya da hain olmak gerekir" dedi.

İşte Türköne'nin yazısından bölümler;

"Sık sık hatırlamamız lâzım: Türkiye meğer ne karanlık günlerden geçip bugünlere gelmiş. Gazetemiz meşum belgenin tamamını önceki gün yayımladı. Okurken insan, düşman bir ülkenin Türkiye’yi içeriden çökertmek için giriştiği planları takip ettiği duygusuna kapılıyor. Belki AK Parti hükümetini temize çıkartacak delili de bu ayrıntılardan çıkartmak mümkün. Halktan oy almış ve halka hesap verecek hiç kimse bu kadar kötü olamaz. Bu kadar kötü olabilmek için ya çok cahil ya da hain olmak gerekir.

DEVLETİN ZİRVESİNE ÇIKAN DÜŞMAN CÜRETKARLIK

Bir ülkenin yardımlaşma, dayanışma ve kendisine sahip çıkma çabalarını yok etmeyi amaçlayan bu acımasız düşmanlık nasıl devletin zirvesine çıkacak kadar cüretkâr olabilir? Her şerde bir hayır var.

CEMAATE ÖVGÜLER

Mümtazer Türköne yazısının orta kısmında Cemaatlere 'ülke kurma' misyonuna kadar yükseltiyor ve Orta Asya'dan Anadolu'ya gelindiğinde Cemaatler sayesinde yer yurt sahibi olunduğunu iddia ediyor.

Gülen Cemaati için de şu övgüleri sıralıyor;

"Hatırlamanın vakti: Cemaatler bu ülkenin vazgeçilmez geleneği; hem de çok kadim bir geleneği. Fethullah Gülen Hocaefendi, kadim cemaat geleneğini çok ileri bir mertebeye taşıdı.

CEMAATE KARŞI OLMAK MUCİZEYE KARŞI ÇIKMAK

(...) Bizim sivil gücümüz, enerjimiz neredeyse sadece bu cemaat teşkilatlanmasından ibarettir. Bu yapıya karşı çıkmak, toplumun sivil dinamizmine karşı çıkmaktır. Tarihin tekrarladığı bir mucizeye karşı çıkmak: Hizmet ve muhabbet bir araya gelince ortaya inanılmaz mucizeler çıkıyor.

Gülen hareketi bu kadim geleneğin oluşturduğu enerjiyi ve sosyal sermayeyi çok verimli alanlara yönlendiren başarılı bir cemaat teşkilatı. Bin yıllık geleneğin günümüzdeki versiyonu. Tek başına Türkiye’nin bugün sahip olduğu en büyük avantajlarından biri.

CEMAATE DÜŞMAN OLMAK İÇİN CAHİL OLMAK GEREKİR

160 ülkedeki okullarda Türk bayrağını dalgalandıran, Türkçeyi öğreten ve dünyaya açılanlar için emniyetli bir basamak oluşturan bu koca camiaya düşmanlık etmek için, gerçekten ya art niyetli ya da çok cahil olmak gerekir. Feragat ve cesaretle oluşan bu tablodan Türkiye için sadece gurur duyulur.

Bu millet kendisine hizmet edenleri, kalıcı eserler bırakanları hiçbir zaman unutmuyor. Partilerin amblemleri, liderlerin isimlerinden daha hızlı unutuluyor. 10 yıl sonra bugünlerden geriye ne kalacak? Daha çok kime minnet ve şükran duyacağız? Parti politikası ile kadim cemaat geleneği karşı karşıya geliyorsa; hizmet kazanına bolca muhabbet boca etmek gerekir. Siyaset çözüm bulma sanatı değil mi?