BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  MEDYA

Fethullah Gülen'e açık mektupta şok ifşaat

Rasim Ozan Kütahyalı, Fethullah Gülen'e yazdığı açık mektupta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili çok ilginç bir ifşaatta bulundu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Fethullah Gülen'e Sabah si yazarlarından mektup üstüne mektup gelmeye başladı. Bugün hem Rasim Ozan Kütahyalı ikinci mektubunu yazmış hem de köşe arkadaşı Sevilay Yükselir, Cemaatini Gülen'e şikayet etmiş.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın açık mektubu ise şaşırtıcı iddialarla dolu. Kütahyalı, 'Hakan Fidan' ile ilgili bizzat kulakları ile duyduğu bir sözü ifşa etti.

Cemaattekiler Fidan'ı gözaltına almaya niyet ettiklerinde 'Hakan Fidan'ı feriştahı gelse kurtaramayacak' demişler.

ERDOĞAN İÇİN CEMAAT DİYORMUŞ Kİ...

Dahası da var. Rasim Ozan bizzat 'Ben bu cümleyi bizzat cemaatteki önemli bir şahıstan duydum' deyip, cemaattekiler Erdoğan için şunu söylediklerini iddia etti;

-"Bizim irademiz olmasaydı da Erdoğan'ın kellesini alacaklardı. Biz Erdoğan'ı mezardan çıkardık"

İşte Rasim Ozan'ın mektubunun satır aralarındaki ifşaatlar;

"Muhterem Hocam 2004'ten ama özellikle de 2007'den sonra Hizmet mensuplarının bürokraside özellikle de Emniyet ve Yargı'da ne kadar kritik yerlere getirildiğini herkes biliyor artık. Hele yargıdaki Hizmet mensuplarını eski rejimin Askerci-
Kemalist HSYK'sından korumak için Başbakan Erdoğan'ın neler yaptığını en iyi siz biliyorsunuz. Şayet Başbakan'ın iradesi olmasa, HSYK'yı Adalet Bakanı ve müsteşarının varlığıyla kilitlemese, defalarca o arkadaşlar görevden ihraç edilir ve avukatlık bile yapamaz hale gelirlerdi. Erdoğan hep kritik konumlarda olan savcılara ve hâkimlere sahip çıktı.

CEMAAT;
"BİZ ERDOĞAN'I MEZARDAN ÇIKARDIK
"

Öte yandan şu an 2007-11 arası askeri vesayeti yok etme sürecinde aktif görev almış o arkadaşların ve belki de sizin sesinizi duyar gibiyim: "Bizim irademiz olmasaydı da Erdoğan'ın kellesini alacaklardı. Biz Erdoğan'ı mezardan çıkardık" diyorsunuz.
Ben bu cümleyi bu süreçlerin içindeki önemli bir şahıstan bizzat da duydum.

***

Sizden rica ediyorum Hocam lütfen artık Hizmet'ten arkadaşlar "7 Şubat rutin bir olaydı. Hakan Fidan sadece ifadeye çağrılmıştı. Başbakan'ı kandırdılar. Fidan'ın tutuklanacağı yalandır" gibi kara propagandaları yaymasınlar. Hizmet erlerinin PR yeteneği muhteşem. Liberallerin ve solcuların bile büyük çoğunluğunu kontrol altına aldılar ama sonuçta gerçek değişmiyor.

BEN BİZZAT DUYDUM:
'HAKAN FİDAN'I FERİŞTAHI GELSE KURTARAMACAK'

Zaten 7 Şubat'ta yapılanın yanlışlığı konusunda ısrar edilmesi işleri bu noktaya getirdi Hocam. Sürekli bu propagandaların tekrarlanmasının Hizmet'e bir yararı yok. Kimse de inanmıyor bunlara, hele "Hakan Fidan'ı feriştahı bile gelse kurtaramayacak" cümlesini kulağımla işitmiş biri olarak benim buna inanmam mümkün değil. Elbette bu ülkeyi yönetenlerin inanması hiç mümkün değil. Onlar 7 Şubat'la ilgili gerçeği ve yakalanabilse Fidan'ın içeri atılacağını tüm detaylarıyla biliyorlar.



Sabah'ın bir diğer yazarı Sevilay Yükselir de Gülen'e köşesinden açık mektup yayınladı. Yükselir, kendisine yönelik Cemaatten bazı isimlerin 'belaltı' saldırılarda bulunduğu ve kaset tehditleri aldığını belirterek şikayet etti. ()