BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum! PKK'nın İHA'sı düşürüldü!

PKK/PYD'nin Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesi çevresinde uçurduğu bir insansız hava aracı vurularak düşürüldü. TSK destekli ÖSO birlikleri, Bülbül'e bağlı 6 köyü ele geçirdi. İşte Afrin'den son haberler...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ile birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 27. gününde, cephede sıcak gelişmeler var.

6 KÖY PKK'DAN TEMİZLENDİ: TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeyindeki Duraklı, Yukarı Divan, Karri, Şerbanlı ve Şedya köylerini terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. Son olarak Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Harab Summak köyünün de PKK'dan temizlendiği duyuruldu.  TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki 60 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Böylece Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.

PKK'NIN 'İHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ: Afrin'in kuzeyindeki Bülbül çevresinde çatışmalar sürerken, YPG'li teröristlerin uçurduğu bir insansız hava aracı düşürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ağır makineli silahlarla vurulan hava aracı arazide bulunuyor.

MİNNAK'DA SICAK ÇATIŞMA: köylerde kontrolü ele geçirerek ilerleyişi devam ederken, bölgenin doğusunda da hareketlilik yaşanıyor. Afrin’in doğusunda bulunan Minnag ve Maranez bölgesinde oluşturulan kontrol noktalarında ağır silahlarla nöbet tutan ÖSO güçlerine, öğle saatlerinde Afrin bölgesindeki teröristler tarafından keskin nişancı ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Yapılan saldırı sonrası kontrol noktasında bulunan ÖSO askerleri, doçka, makinalı tüfek ve kalaşnikoflarla saldırıyı yapan YPG’li teröristleri ateş altına aldı. Kısa süreli çatışma sonrası YPG’li teröristlerin saldırısı püskürtüldü.

1528 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ: Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bugün, kara ve hava operasyonları sonucunda terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 43 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1528 olduğu kaydedildi.

Hava harekatının ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekatının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.