BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de neler oluyor? Abdullah Ağar'dan çarpıcı açıklamalar

O kadar çok çatışma çıktı ki. Ağır silahlarla çatışmalar yaşanıyor... Tüneller, hendekler, menfezler, beton setler var... Mehmetçik sabırla ilerliyor... Terör örgütü ölülerini gizliyor...Örgütte moraller çok bozuk...

Abone ol

Türs Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD hedeflerine yönelik Zeytin Dalı operasyonunda neler yaşanıyor? Cephedeki çatışmalar nasıl gidiyor? Mehmetçiği engellemek için neler yapmışlar? Diziler, filmler üzerinden harekatı anlamaya çalışanların amacı ne? Harekat ağır mı ilerliyor? PKK'nın elindeki silahlar hangileri? Kaç PKK'lı öldürüldü? PKK neden gerçek görüntü yayınlayamıyor?.. Rusya Türkiye'ye bir tuzak mı kuruyor?.. Güvenlik uzmanı ve emekli asker Abdullah Ağar, Afrin cephesinde yaşananları anlattı...

Harekatın çok başarılı gittiğini belirten Ağar, "Terör örgütü keskin nişancı ve uzun namlulu silahlarla Mehmetçiği uzak tutmaya çalışıyor. Kullandıkları en küçük çaplı silah 12,7'lik doçka. Terör örgütünün sosyal medyada başka ülkelerde çekilmiş fotoğraflarla kara propaganda yapmaya çalışması bile harekatın ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor" dedi.

HER YERDE TÜNELLER İRTİBAT HENDEKLERİ VAR: Çatışma bölgelerinde duruma ilişkin bilgiler veren Ağar, "Her yerde tüneller, irtibat hendekleri var. Zaman zaman kayıp vermemek için taktiksel yer değiştirmeler olabilir. Çatışma alanlarında mücadele alanlarında, ortaya çıkabilecek hassasiyetlerden doğabilecek yer değiştirmeler söz konusu olur. Örneğin ben giderdim, çok yorgunuz... 2 gün uyumamışız. Benim o gece nerede olduğumun bilinmemesi gerekiyor. Bu taktiksel anlamda bir yer değiştirmedir" diyor. İşte Ağar'ın o açıklamaları:

BİLGİSAYAR OYUNU DEĞİL: Harekatın çok iyi gittiğini düşünüyorum. Bu çok zor bir harekat. Bilgisayar oyunu gibi harekat yapıldığını düşünen insanlar var. Karşınızda ciddi anlamda terörize bir varlık var. Bunların tahkimatı, sofistike silah ve teçhizatları var. Mayın, EYP, bubi tuzakları ve fiziki engeller var.

HENDEKLER MENFEZLER, DEHLİZLER VAR: Yaptıkları hendeklere bakıldığında tank harekatına, zırhlı birlik harekatına engel olmak için yapmışlar. Hendekler, menfezler, dehlizler, mazgallar, beton koruganlar var... Dağlık alanlarda direnek noktaları olarak tertiplendiğini görüyoruz terör örgütünün. Mağaları, inleri patlatarak oluşturdukları doçka mevzileri var.

MESKUN MAHALLERDE ASKERİ NE BEKLİYOR?: Bunlar aynı zamanda birbiriyle irtibatlı. Bizim için önemli olan kritik arazi kesimlerini ele geçirmek. Silahlı Kuvvetler kritik arazi kesimlerini hedef alıyor. Meskun mahallerde de tahkimatlarla karşılaşacağız. İmkan ve zamanları olduğu için buralarda uzun hazırlık yaptılar.

HIZLI BİR HAREKAT ZAYİAT DEMEK: Bunların hepsini aşacak gücümüz, kuvvetimiz, moral değerlerimiz var. Sabırla yapılacak. Temel saiklerimizin başında Mehmetçiğin kanının dökülmemesi var. Bu anlamda sabırlı, etkili ve ihtiyatlı bir harekat tercih ediliyor. Karşımızda 8-10 bin kişilik bir terör örgütü var. Hızlı bir harekat zayiat demek. Bunu yapmayacak Silahlı Kuvvetler. Fantastik hamleler peşine düşmeyecek. Gerçekçi bir harekat düzenleniyor.

Afrin'e böyle uğurlandılar! Düğüne gidiyoruz...Afrin'e böyle uğurlandılar! Düğüne gidiyoruz...Afrin'e böyle uğurlandılar! Düğüne gidiyoruz...Afrin'e böyle uğurlandılar! Düğüne gidiyoruz...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ÇOK ÇATIŞMA ÇIKTI: Harekat çok iyi gidiyor. O kadar çok çatışma çıktı ki. Ben bu tip harekatların ne olduğunu iyi biliyorum. Teröristlerin elinde bu kadar çok silahı, ateş gücü varken ortaya gerçek bir görsel ortaya koyamaması harekatın bizim için çok iyi gittiğinin göstergesi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MORALİ BOZUK: Sosyal medyada kara propaganda için başka ülkelerde yaşanmış olayların görsellerini paylaşıyorlar. Örneğin rejimin vurduğu sivillerin fotoğraflarını kullanıyorlar. Çünkü korkuyorlar ve bu durum morallerinin bozuk olduğunu gösteriyor. Bu durum bölgesel, bireysel ricatları tetikleyebilir.

HAREKAT ŞEKLİ SÜREKLİ DEĞİŞECEK: Mehmetçik örgüt üzerindeki baskısını hiç kaldırmayacak. Kritik arazi kesimlerini ele geçirerek ilerleyecek. Harekat dönem dönem teröristin üzerine gidebilir, zaman zaman yatay harekata dönebilir. Bu harekat biçimlerini göreceğiz. Dikeyden, çapraza, çaprazdan yataya, mahkumdan hakime harekatlar göreceğiz. Yani hakim arazi kesimleri ele geçirilmek isteniyor. Harekatın temel karakteri bu.

AĞIR SİLAHLARLA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR: Terör örgütü zayiatlarını gizliyor. Terör örgütünün elinde ağır silahlar var. Keskin nişancı ve doçkalar var. Örgüt yatık mermi yollu, uzak menzilli silahlar kullanmaya çalışıyor. Harekatın en küçük çapı 12,7'lik doçka. Yani hep ağır silahların kullanıldığı bir çatışma yaşanıyor. Terör örgütü korku ile etki arasında denge üretmeye çalışıyor. Mehmetçiği uzak tutmaya çalışıyor. Bu nedenle yüksek kalibreli, uzun menzilli silahlar yatık mermi yollu silahlara ağırlık vermiş durumda.

DİZİLER ÜZERİNDEN ANLAYAMAYIZ: Yanlış bir algı var. Diziler, filmler üzerinden bir savaşı anlamaya çalışan çok insan var. Ama empatiye ihtiyaç var. Canını ortaya koyan Mehmetçiklerimizden bahsediyoruz. Bir hata bir can demek. Bu nedenle çok ihtiyatlı şekilde ilerleniyor. Adım adım temkinli sabırlı ve etkili bir harekat devam ediyor. Sabır çok önemli bir parametre.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARA PROPAGANDASINA DİKKAT: Bir diğer tarafıyla toplumsal bütünlük çok büyük önem taşıyor. Terör örgütü toplumsal anlamda birlik, beraberliği bölmeye çalışan psikolojik harekatlar deneyebilir. Bu tür fotoğraflarla çok karşı karşıya kalacağız. Türkiye Cumhuriyetinin, milletinin, Mehmetçiğin gücünü, kapasitesini test etmek isteyecekler. Bu tür kara propagandalara, fotoğraflara hazırlıklı olmamız gerekiyor.