BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de kaç terörist öldürüldü Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Mersin'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getiren terörist sayısının 3 bin 213 olduğunu açıkladı. NATO'ya da seslenen Erdoğan, 'Şimdi de ben çağırıyorum. Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun.' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin 6. Olağan İl Kongresi'de konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle;

"BİZE İSİM VERDİRMESİNLER": Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz.

"HASSASİYETİMİZ OLMASA 3 GÜNLÜK İŞTİ": Biz, teröristler ve kimi ülkeler gibi vicdanımızı, ahlakımızı, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin'i ele geçirmek 3 günlük işti.

"NEYİ AMAÇLADIKLARINI İYİ BİLİYORUZ": Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

AFRİN'DEN SONRASI...: Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz.

NATO'YA SURİYE ÇAĞRISI
Ey NATO neredesin? Türkiye NATO'nun ülkesi değil mi? Bu kadar mücadele veriyoruz! Neredesin? Afganistan'da çağırdın geldik, Somali'ye Balkanlara geldik. Şimdi de ben çağırıyorum. Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun? Adil davranın. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Lafa geldi mi insan hakları konusunda ahkam kesenler, Suriye'de Irak'ta adeta gözleri görmez, kulakları duymaz hale geliyor.