BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Afrika bu Türk işadamını konuşuyor

Türk işadamı Onursal Kocatepe Gana'nın başkenti Akra'da ve Kumasi'de 20'şer bin metrekarelik iki alışverişi merkezi kuracak...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül liderliğinde, Türk işadamlarının Gana ve Gabon’a yaptıkları gezide, bir çok ortaklığın temeli atıldı. Gezi de en dikkat çeken isimlerden birisi de Onursal Kocatepe oldu.

Progrup Yönetici ortağı Kocatepe, Gana’nın başkenti Akra’da ve ikinci büyük şehri Kumasi’de 20’şer bin metrekarelik iki alışveriş merkezi (AVM) yatırımı yapacağını açıkladı. Kocatepe, “İlk AVM inşaatı başladı. Gana’nın geleceğine inanıyoruz. Tahminimiz 5 yıl dolmadan yatırım bedelini geri alacağız” diye konuştu.

Proak Ghana Genel Müdürü Camarodeen Akwei, Türkiye'de öğrenci değişim programında yüksek öğretim görmüş genç bir yönetici. Ege Üniversitesi Makina Mühendisliği'ni 2000 yılında bitiren bir süre İzmir'de yaşamış.

Mükemmel bir Türkçe konuşabilen Akwei'nin günün birinde kendi ülkesinde Türk firmasıyla çalışacağı hiç aklına gelmemiş. Onursal Kocatepe, Akwei örneğinden hareketle "Türkiye'mizin gücü ve tercih sebebi olması Afrika'da bile karşımıza çıkıyor" diye konuşuyor.


AYAZAĞA'DAN AFRİKA'YA

Temelleri İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde atılan ProGrup şirketler Grubu İTÜ mezunu olan Onursal Kocatepe ve Selçuk Bozkır tarafından 1990'ların başında kuruldu. Grup, plastik, metal ve inşaat sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışında adını duyurdu ve hızla büyümeye devam etti.

ProGrup'un son atalımı ProAk Gana'nın Akra ve Kumasi şehirlerinde arsa geliştirme,alışveriş ve iş merkezleri inşaatları alanında ülkeye damgasını vuracak eserler kazandırma. Türk girişimcisinin cesaret ve öngörüsüne örnek teşkil eden ProGrup yeni yeni filizlenmekte olan Türkiye-Gana arasında işbirliğinin öncülerinden biri olarak dikkat çekiyor...




Fotoğraf: ProAk' in in projesi 20,000 m2lik bir alisveris merkezi.