BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Afganistan'da NATO protestosu devam ediyor

Afganistan'ın Talukan kentinde, dört kişinin ölümüyle sonuçlanan NATO hava saldırısı iki gündür protesto ediliyor. Güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtığı ifade edildi.

Abone ol

Afganistan'ın Talukan kentinde NATO hava saldırısını protesto eden gösteriler devam ediyor.

Şehirden gelen haberlere göre, güvenlik güçleri göstericilere ateş açtı, ancak henüz hayatını kaybeden olup olmadığı bilinmiyor.

Salı gecesi gerçekleşen ve ikisi kadın dört kişinin ölümüyle sonuçlanan NATO saldırısını protesto eden gösteriler dün başlamıştı.

NATO, hava saldırısı sırasında ölen dört kişinin de militan olduğunu savunuyor, ancak halk bu kişilerin sivil olduğunu ifade ediyor.

Gece saldırıları 'etkili'

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de NATO saldırısını kınadı ve Afganistan hükümetinin NATO'yu defalarca "sorumsuzca yapılan operasyonlar" konusunda uyardığını ifade etti.

BBC muhabirleri de gece operasyonlarının ülkede büyük tepki çektiğini ancak isyancı liderlerin bulunması ve öldürülmesi konusunda etkili olduklarını anlatıyor.

Afgan yetkililer, saldırının NATO tarafından gerçekleştirildiğini söylüyor.

Ancak NATO, Afgan kuvvetlerinin de operasyona dahil edildiğini ve saldırının eyalet valisinin haberi dahilinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Çarşamba günü düzenlenen gösteriler sırasında en az 12 kişi ölmüş, 80'i aşkın kişi de yaralanmıştı.

Hava saldırısında ölen iki erkek ve iki kadının cenazelerinin kent meydanına getirilmesinden sonra kalabalığın öfkesi daha da büyümüş, olayların kontrolden çıkması üzerine Kunduz vilayetinden takviye istenmişti.