BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İzmir ve Manisa'da terör gerginliği!

İzmir ve Manisa'da, 12 teröristin öldürülmesini protesto etmek isteyen ve aralarında BDP'lilerinde bulunduğu gruba polis müdahale edince olaylar çıktı!

Abone ol

İzmir, Basmane Meydanı'ndaki basın açıklaması için çeşitli semtlerden gelen grupların etrafını çeviren polis, bir araya gelmelerine engel oldu. Bu sırada aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu bir grup, oturdukları yolu trafiğe kapattı.

Manisa'da ise arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için yürüyüş yapan 250'ye yakın BDP'li, CHP seçim bürosunu taşladı.

İZMİR'DE YAŞANAN GERGİNLİK ANLARI/FOTOGALERİ

Kültürpark girişinde bekletilen gruptaki kişilerle polis arasında yaşanan gerginlik kısa süreli arbede yaşanmasına neden oldu. Bazı gruplar basın açıklaması yapmaktan vazgeçerek meydandan ayrıldı.

Olayın ardından basın açıklaması yapan bağımsız aday Erdal Avcı ise, polisin demokratik haklarını kullanmalarına izin vermemesini protesto ettiklerini dile getirdi. Göstericilerin ayrıldığı alanda araştırma yapan polis, 12 molotofkokteyli ele geçirdi.

Arbede sırasında polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan A.İ.'de , savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Alandaki ikinci grup da gözaltındaki A.İ.'nin serbest bırakılmasının ardından olaysız olarak dağıldı.

BİR TUTUKLAMA

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK lehine gösteri yapan grupları yönlendirdikleri, gösterilere katılarak polise molotofkokteyli, taş ve havai fişek atarak kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla 1'i çocuk 3 kişi gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan Y.P. tutuklanırken, BDP İl Başkanı'nın eşi olduğu ve İzmir'de bir derneğin başkanlığını yaptığı öğrenilen B.K. ile çocuk zanlı serbest kaldı.

MANİSA'DA CHP BÜROLARI TAŞLANDI

BDP’li arkadaşlarının tutuklanmalarını protesto etmek için Atatürk Mahallesi Horozköy Caddesi’nde izinli yürüyüş gerçekleştiren yaklaşık 250 BDP’li, saat 22.00 sıralarında cadde üzerinde bulunan CHP seçim bürosunu taşladı.

MANİSA'DAKİ TERÖR GERGİNLİĞİ/FOTOGALERİ

BDP’liler binayı taş yağmuruna tutarken içerde toplantı yapan yaklaşık 25 CHP’li masaların altına girip bir buzdolabını kendilerine siper etti. Taşlama sırasında seçim bürosunun önünde bulunan mahalle muhtarı Bekir Kılıç’a ait 45 AD 147 plakalı otomobil hasar görürken, binada bulunan Ferdi Demirağ (30) karnına isabet eden taşla hafif şekilde yaralandı. Arkadaşların haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri yaralı Demirağ’ı ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Taşlama olayının duyan CHP İl Başkanı Turgay Koç ve Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal seçim bürosunun önüne geldi. Seçim bürosunun önünde konuşan Koç, parti olarak etnik ve dinsel siyaset yapmadıklarını belirterek, “BDP’lilerin bugün yürüyüş yapacakları biliniyordu. Horozköy’de açtığımız seçim bürosu bugün korunmalıydı. Biz seçim sürecince bu tür tahriklere aldırış etmeyeceğiz. Bu seçim büroları partilerin dışa açılan pencereleridir. Biz yarın yine binanın camlarını takıp faaliyetimizi sürdüreceğiz” dedi. Seçim Bürosu’nun önüne gelen Emniyet Müdürü Adem Aydemir olay yerinde incelemelerde bulunurken Manisa Valisi Celalettin Güvenç, tüm partilerin seçim propagandalarını yasal zeminde yapacaklarını, CHP seçim bürosu için gerekli önlemleri alacaklarını belirterek, “Bu ülkede kimseye etnik ayrımcılık yaptırmayız” dedi.

Olayların ardından BDP’lilerin biriktiği Horozköy Mahallesi’nde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

İZMİR'DE YAŞANAN O GERGİNLİK ANLARI