BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Afganistan’da intihar saldırısı: 3 Türk öldü

Afganistan’ın doğusundaki Celalabad vilayetinde motosikletli bir saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonrası servis aracında bulunan 3...

Abone ol

Afganistan’ın doğusundaki Celalabad vilayetinde motosikletli bir saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonrası servis aracında bulunan 3 Türk hayatını kaybetti, 1 Türk yaralandı. Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necibullah Daniş,”Bizdeki bilgilere göre hedefin Türkler olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz” dedi.
Sabah saatlerinde meydana gelen saldırı Celalabad vilayetinin Beshud bölgesi yakınlarında meydana geldi. Bölgedeki yetkililer saldırıda ölen 3 Türk’ten birinin proje müdürü, birinin işçi birinin de ustabaşı olduğunu bildirildi. Ölen işçilerin bölgede inşaat faaliyetini sürdüren bir şirkette 1 yılı aşkın bir süredir çalıştığı kaydedildi. Yetkililer yaralanan Türk’ün başkent Kabil’deki Türk kampı Doğan Kışlasına götürüldüğü belirtti. Saldırıda bir Afgan çocuğun da yaralandığı açıklandı. Celalabad bölge Sözcüsü Mevlebi Ataullah Ludin yaptığı açıklamada saldırının yerel saatle 7.15’te meydana geldiğini açıkladı. Mevlevi ayrıca hayatını kaybeden Türklere baş sağlığı diledi. Yaralı Türk’ün bir an önce iyileşmesi için dua eden Ludin, “Türk halkının başı sağ olsun” dedi.
Saldırı sonrası açıklama yapan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necibullah Daniş ise, “Park halindeki bir motosiklete yerleştirilen patlayıcı, Celalabad vilayetinin Beshud ilçesi yakınlarında bölgede çalışan Türk vatandaşlarını taşıyan aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bir düzenekle havaya uçuruldu. Bizdeki ilk bilgilere göre 3 Türk vatandaşını yaşamını yitirdi. 1’i Türk 1’i Afgan çocuk olmak üzere 2 yaralı var. Türkler o bölgede Afgan Milli Polisine ait bir kampın inşasında görev alıyorlardı” dedi.
Saldırıda hedefin Türkler olup olmadığı yönündeki soruyu ise Daniş, “Bizdeki bilgilere göre hedefin Türkler olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Bunu tam olarak bilemiyoruz. Afgan Polisi şu an bölgedeki incelemelerini ve soruşturmalarını sürdürüyor” şeklinde yanıtladı.
Patlama sırasında bölgede bulunan görgü tanıklarından Agacan isimli bir Afgan da açıklamasında, “Aracın geçişi sırasında şiddetli patlama yaşandı. Patlama sonrası araçtakilerin bölgede yaşayan Türkler olduğunu fark ettik ve Türklerden 3’ünün hayatını kaybettiğini gördük” dedi.
(İHA)