BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  GÜNCEL

Afganistan ve Pakistan'da bayram saldırıları

Afganistan'da bir mezarlık ziyareti, Pakistan'da bir polisin cenaze töreni bombalı saldırganların hedefi oldu. Saldırılarda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Abone ol

Afganistan'da ve Pakistan'da bir mezarlıkta ve bir cenaze töreni sırasında düzenlenen iki ayrı saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Saldırılarda, hükümet yanlısı bir aşiret ile bir polisin cenazesine katılanlar hedef alındı.

Ramazan ayında durmayan ve bayramda devam eden şiddet olaylarının artmasından endişe ediliyor.

Afgan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Ramazan ayı mesajında Taliban militanlarına seslenerek, "Gelin vatanınıza hizmet edin ve yabancıların kendi insanlarınızı öldürmeniz için omzunuza taktığı silahı indirin" diye konuştu.

Şüpheli Taliban

Afganistan'ın Nangarhar eyaletinde hükümeti destekleyen bir aşiret liderinin eşinin mezarının yanına konan bomba, 12 kadın ve 2 çocuğun ölümüne sebep oldu. Saldırıda 4 kişi yaralandı.

Eyalet başkenti Celalabad kentinde Cumartesi günü düzenlenen saldırıda Hindistan konsolosluğu .

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da bir polisin cenaze töreni sırasında intihar saldırganı, taşıdığı bombayı patlatarak 28 kişiyi öldürdü, 50'den fazla kişiyi yaraladı. Ölenlerin çoğunluğu polis.

Taliban militanlarının sık sık saldırılar düzenlediği Belucistan aynı zamanda Sünniler ve Şiiler arasında çatışmalara sahne oluyor. Bölgede, Beluci halkının bağımsızlığını savunan militanlar da faaliyet gösteriyor.

İslamabad'daki BBC muhabiri Charles Haviland, Afganistan'daki Taliban hareketinin lideri Molla Ömer'in saklandığı sanılan Belucistan bölgesindeki yoğun güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığına dikkat çekiyor.

Ramazan ayı boyunca Pakistan genelindeki 11 saldırıda en az 90 kişi öldü.