BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Affedilmez hata!

İşçilerelektrik direğinin üzerinde çalışırken TEDAŞ'ın elektriği erken vermesiyle bir işçi hayatını kaybetti.

Abone ol

Mersin’in Tarsus ilçesinde yüksek gerilim hatlarının geçtiği direkte bakım çalışması yapan özel bir şirkete ait işçiler, TEDAŞ belirttiği saatten önce elektrik verince akıma kapıldı. İşçilerden 1'i öldü, 1'i ağır yaralandı.

Kırklarsırtı Mahallesi'nde yeni döşenen elektrik hatlarının yapım işini üstlenen Işıllar Firması çalışanlarından Kenan Tok(27) ile Hasan Karataş(29) dün saat 18.00 sıralarında kablo bağlamak için yüksek gerilim hattının geçtiği direğe çıktı. İddiaya göre TEDAŞ görevlileri belirtilen saatten önce hatlara enerji verdi. Bu sırada direkte çalışan Tok ile Karataş yüksek gerilime kapıldı.

Yaklaşık 10 metre yükseklikteki elektrik direğinde asılı kalan iki işçi olay yerine gelen polis ekiplerinin TEDAŞ görevlilerini uyarması ve akımın kesilmesinden sonra indirilebildi. Ambulanslarla hastaneye götürülen işçilerden Tok hayatını kaybetti. Tarsus Devlet Hastanesi’nde ilk tedavisi yapıldıktan sonra Adana’daki Yüreğir Başkent Hastanesi’ne sevk edilen Karataş’ın ise hayati tehlikeyi atlatamadı belirtildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.