BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da deprem hasara neden oldu

Gerger ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem bazı ev ve işyerlerinde hasara yol açtı.

Abone ol

Merkez üssü Adıyaman'ın Gerger ilçesi olan 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.17'de merkez üssü Gerger ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde orta şiddetli deprem meydana geldi.

Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'te hissedildi. Depremde Adıyaman merkez ve Gerger ilçesinde bulunan bazı ev ve işyerlerinin camları kırılırken, bazı binalarda çatlaklıklar oluştu.

Gerger ilçe Kaymakamlık binasında depremin ardından çatlaklar oluştu.
Adıyaman ve çevre illerde de hissedilen orta ölçekli deprem de küçük çaplı hasarlar meydana gelirken, vatandaşlar herhangi bir can kaybının yaşanmamasını sevindirici olduğunu dile getirdi.

Deprem anında işyerinde oturduğunu fakat sarsıntıyı hissettikten sonra işyerini terk ettiğini söyleyen Mustafa Karasu, işlettiği işyerinin yanında bulunan iki apartmanda çatlakların oluştuğunu ve birbirinden ayrıldığını dile getirdi. Karasu, "Deprem olduğu dakikada ben işyerimde oturuyordum. Sarsıntıyı hissettim ve kapının önüne çıktım. Daha sonra yan tarafta bulunan kıraathanede bir hareketliliğin yaşandığını gördüm. Kıraathanede bulunanların işyerini terk ettiğini gördük. Kısa süre panik yaşadık.

Depremin ardından birbirine bitişik iki apartman oluşan çatlaklarla birbirinden ayrıldı" dedi.