BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  GÜNCEL

Adıyamanda 1 TLye sinema

Sinema bulunmayan kentte ve ilçelerinde insanların 1 TL karşılığı yerli ve yabancı filmler izlenebilecek.

Abone ol

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, ilki geçen yıl düzenlenen ‘Adıyaman-Nemrut Uluslararası Film Günleri’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini söyledi. Prof.Dr. Gündüz, sinema bulunmayan kentte ve ilçelerinde insanların 1 TL karşılığı yerli ve yabancı filmleri izleyebileceğini kaydetti.

Sinema etkinliklerinden yoksun kent olan Adıyaman'da, bu eksikliği giderebilmek için geçen yıl düzenledikleri ‘Adıyaman-Nemrut Uluslararası Film Günleri’ ile 350 bin insana ulaştıklarını anlatan Rektör Prof.Dr. Mustafa Gündüz, “Gösterilen yoğun ilgi bizi projeyi ikinci kez uygulamaya sevk etti. Bu yıl da insanlarımız 1 TL karşılığı sinemaya gelip film izleyebilecek” dedi.

Uygulamaya konulan sosyal içerikli proje kapsamında birçok insanın sinema ile tanıştığını, bu yıl kendilerine İtalyan Kültür Merkezi'nin de destek verdiğini vurgulayan Prof.Dr. Gündüz, şunları söyledi:

“Adıyamanlılar'ın sinemaya olan yabancılığını gidermek istiyoruz. Adıyaman- Nemrut Uluslararası 2'nci Film Günleri projesiyle nüfusun önemli bölümünün, belki de yaşamlarında ilk kez yazlık sinema düzeninde film izlemelerini sağlayacağız. Film günlerimizde, merkezin yanı sıra Kahta, Besni, Gölbaşı, Çelikhan, Samsat, Gerger, Tut ve Sincik ilçelerinde yaşayan yaklaşık 350 bin nüfusun geçen yıl tanıştığı sinema ve film olgusunu yeniden yaşamalarını sağlamayı planlıyoruz. Çünkü, Adıyaman ve ilçelerinin önemli bölümü kuruluşundan günümüze kadar hiçbir zaman sinema olgusuyla karşılaşmamıştır. Bu yıl yaptığımız projeyle, İtalyan Kültür Merkezi'de katkısıyla insanlarımız 3 yeni İtalyan yapımı filmi izleyebilecek.”

Adıyaman'da 28 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında başlayacak olan Film Günleri'nde, 40 kısa ve uzun metrajlı film, belgeseller ve 3 İtalyan filminin gösterileceğini anlatan Prof.Dr. Mustafa Gündüz, “Sinema yoksunu olan insanlarımızı 1 lira gibi sembolik bir ücretle film izleme keyfini yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Prof.Dr. Gündüz, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan proje ile ‘Gezici Sinema ve Tiyatro Şenlikleri’ yapabilecekleri TIR alındığını ve yaptırılan özel dorsesi ile de gösterilerin sergileneceği donanıma kavuşturulduğunu ekledi.