BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Türkler listemizde ilk sırada değil

Davutoğlu ile Stockholm’de buluşan Fransız mevkidaşı Bernard Kouchner açıklama yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Stockholm’de buluşan Fransız mevkidaşı Bernard Kouchner ise Paris’in Türkiye’nin AB üyeliğine karşıtlığı konusundaki sert tavrını tekrarlar bir açıklama yaptı.

Kouchner, İsveç’in Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği destek hakkında düşünceleri sorulduğunda, “Başka ülkeler de karşı çıkıyor” dedi. Kouchner, “Türkiye ile görüşmelerde fasıl üstüne fasıl açıyoruz ama bu zaman alacak. Türkler listemizde ilk sırada değil. Önce tüm Batı Balkanların AB’ye girmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sarkozy kızmıştı

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt’in geçen ay Fransız gazetesi Le Figaro’ya verdiği röportajda Ankara’yı desteklemesi Paris’i kızdırmış, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Stockholm ziyaretini ertelemişti.

İngiliz Economist Dergisi’nin, “Sarkozy, 2010 yılında Türkiye’ye üyelik dışında bir alternatif sunulması için AB’de tartışma başlatacak” iddiasını seslendirdiği bugünlerde, yıllardır “imtiyazlı ortaklık” öneren Paris’ten yeni bir “Türkiye karşıtı” hareket bekleniyor. Haziran’da yapılan seçimlerin sonucunda yeniden şekillenen Avrupa Parlamentosu’nda da (AP) Türkiye’yi zor günlerin beklendiği yorumları yapılıyor.