BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Aday olmak ya da olmamak

DSP-CHP arayışları kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Sezer'in milletvekilliğinden feragat etmesi DSP'li Tan'a soruldu.

Abone ol

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, seçim işbirliği çalışmaları çerçevesinde CHP ile bugün bir görüşme yapılabileceğini söyledi. Tan, DSP Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP ile seçim işbirliği yapılması halinde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in milletvekili adayı olmayacağına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tan, yapılan ilk görüşmede, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yöneticilerine bu konunun iletildiğini söyledi.

Ahmet Tan, Sezer'in aday olmama kararını daha sonra telefonla da Baykal'a aktardığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Bunda şaşılacak bir durum yok. Seçimin, işbirliği içinde, sağlam, güvenli bir şekilde yürütülmesi bizim açımızdan önemli. 'Seçimlere giderken genel başkanın parti tüzel kişiliğinin başında olması çok daha yerinde olacaktır' diye değerlendirdik. Bu konudaki kararı, Sayın Genel Başkan bizlerle de konuşarak verdi. Burada yoruma açık herhangi bir taraf yok. Bir özveri diye değerlendiriliyor. Öyle değerlendiriliyorsa doğru değerlendiriliyor.''

Bir başka soru üzerine, CHP ile gizli bir görüşmenin söz konusu olmadığını kaydeden Tan, ''Görüşmeye girerken kabul edersiniz ki bir açıklama yapmak yerinde olmaz. Bu açıklamayı da belki görüşmeye girerken yapılmış bir açıklama olarak görebilirsiniz'' diye konuştu. Tan, CHP ile seçim işbirliği yapılması durumunda Sezer dışında aday olmayacak başka isimler bulunup bulunmadığına yönelik bir soruyu da şöyle yanıtladı:

''Aday olmak ya da olmamak çok önemli değil. Genel başkanımızın yaptığı, siyasetin milletvekili olmak için yapılmadığını gösteren bir adım. Ama siyasetin her alanda yapıldığını, bu büyük mitingler, DSP'nin 5 yıldan beri parlamentoda bulunmadığı halde her yerde olması gösteriyor.''