BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adapazarı'ında isale hattı patladı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, şehre içme su sağlayan birinci isale hattındaki asbest boru patladı.

Abone ol

Serdivan ilçesinde Sapanca Gölü'ndeki içme suyu tesislerinden şehre su taşıyan birinci isale hattındaki 700'lük asbest borulardan biri Esentepe Mahallesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. İsale hattından çıkan su ve sürüklediği çamur birikintisi, D-100 karayolunun emniyet şeridine aktı.

Akan çamur, karayolunun yağmur suyu kanalını doldurdu. Trafik ekipleri, su ve çamurun karayoluna akması ihtimaline karşı önlem aldı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) ekipleri, isale hattında onarım çalışması başlattı.

Patlamanın yaşandığı yere gelerek incelemede bulunan ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda yapılan 700'lük birinci isale hattında meydana gelen patlamadan şehrin etkilenmeyeceğini söyledi. Şehri besleyen 1200'lük isale hattında bir sorun olmadığını kaydeden Keleş; "Şu anda Maltepe'deki depolarımızın seviyesi gayet iyi. Öyle tahmin ediyorum ki şehrimizin hiçbir kısmı kesintiden etkilenmeyecek. Arkadaşlarımız kısa sürede intikal etti ve kısa sürede arıza giderilecek. Şu anda meydana gelen arızadan dolayı şehrin hiçbir yerinde su kesintisi yaşanmayacak. Sahura kadar bu arızayı gidereceğiz ve tekrar devreye alacağız. Sakaryalı hemşehrilerimizden özür dileriz ama deprem ve hasar görmüş hatlar var. Yönetimle alakası olmayan tahrip olmuş hatlar, bundan dolayı şehrin susuz kalmasından dolayı üzülüyoruz" dedi.

2000'li yıllarda yapımına başlanan 3. isale hattının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Keleş, şöyle konuştu: "Öyle kuvvetle tahmin ediyorum bayramdan önce 3. isale hattımızı tamamen devreye alacağız. Zaten bütün pompaları ve elektrik motorları monte edilmişti ve deneme çalışmaları tamamen yapılmıştı. Şu anda sadece Çark Deresi'nin geçişinde küçük bir bağlantımız var. Müteahhit firma hızlı şekilde bunu yapmaya çalışıyor, bir de depo bağlantımız kaldı. Bir hafta içinde 3. isale hattını devreye aldıktan sonra bu sorunu tarihe gömeceğiz ve hatlarımızı yedeklemiş olacağız. Sakarya yedekli bir içme suyu hattına kavuşmuş olacak. Şu anda yedekli bir sisteme sahip değiliz."

Bu arada, şehre içme su sağlayan ikinci isale hattındaki 1200'lük asbest borulardan birinin de önceki gün patladığı öğrenildi. Şehrin büyük bir bölümüne 16 saate yakın su verilememişti.