BIST 10.122
DOLAR 32,28
EURO 34,89
ALTIN 2.433,25
HABER /  GÜNCEL

Adanalı dizisine özenip soyguna giriştiler

Televizyonlarda gösterilen Adanalı dizisine özenen 5 kişi 3 ayrı marketi soydu... Yakalanan zanlıların ifadesi ilginçti...

Abone ol

Kayseri'de yüzlerini kar maskesiyle gizleyip, silah tehdidiyle 3 ayrı marketi soyan 5 kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yüzlerini siyah kar maskesiyle gizleyerek Argıncık Pervane, Köşk ve Keykubat mahallelerinde 3 ayrı markete girip, içerdeki görevlileri av tüfeği ve tabancayla tehdit ederek kasaları açtıran O.K (28), M.Ş.Y.(20), M.İ.(27), N.K.(30) ve H.T.(19), gözaltına alındı.

Kasalardan toplam 2 bin 730 TL, 2 adet cep telefonu ve çok sayıda sigarayı alan, daha sonra bir otomobille kaçan zanlıların olayda kullandıkları siyah renkli 4 kar maskesi, 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca ile eldivenler de bulundu. Olayda kullanılan otomobilin, bir şirketten kiralandığı bildirildi.

KAYSERİ EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZDEMİR:

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Nisan ayı içinde 3 ayrı markette silahlı soygun yapan 5 kişinin yakalanmasında emeği geçen personelini kutladı.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, soygunun gerçekleştirildiği 3 markette de güvenlik kamerası veya alarm sisteminin olmadığını belirterek, ''İş yerlerinin en azından alarm sistemi kurması gerekir. Bu marketlerde alarm olsaydı soyguncuları ilk işlerinde yakalardık'' dedi.

Orhan Özdemir, gazetecilerin sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Soyguncuların kullandıkları maskeler, Adanalı dizisindeki maskelerin tıpa tıp benzeri. Soygun yaparken de dizidekiler gibi 'Yat yere beynine sıkarım' gibi komutlar verip, aynı hareketleri yapmışlar. Gözaltına alınan 5 kişi, Adanalı dizisinden etkilenmiş.''