BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,99
HABER /  POLİTİKA

Baykalı anti demokrat ilan etti

Başbakan Erdoğan'dan Ergenekon çıkışı. Son dalgada gözaltıları eleştirenlere grup toplantısında cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan son dalga sonrası hakim ve savcıları eleştiren siyasilere sert çıktı. Muhalefeti tahrik etmekle suçlayan Erdoğan, herkesi sorumlu olmaya çağırdı. Erdoğan, üstü kapalı olarak kabinedeki arkadaşı Ertuğrul Günay'ı da işaret etti.

Erdoğan 23 Nisan dolayısıyla Meclis'i anlattığı konuşmasında Baykal'ı isim vermeden Ergenekon'un avukatlığını yapmakla suçladı. Erdoğan, "Demokrasiye yönelen tehditler TBMM içinde kendisine avukat bulabiliyor" dedi.

İşte Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasından önemli bölümler:

DEMOKRASİYİ TEHDİT EDENLERE AVUKATLIK YAPANLAR VAR

İki gün sonra 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Meclis'in 89 yıl önce açılmasını kutlayacağız. O tarihten bu yana Meclisimiz milletin istiklal mücadelesinin kalbi olmuştur. Demokrasi milletten halktan hukuktan yana olan çağdaş bir sistemdir. Demokratik sistemlerde meşruiyetin kaynağı millettir.

Yüzbinlerce yavrusu çeşitli savaşlarda şehit vermiş bu millet bıkmamış ve Kurtuluş savaşında zafer kazanmıştır. Hala içine sindiremeyenler ya da aşındırmak isteyenlerin zaman zaman sahneye çıktığını görüyoruz. Milli egemenlik kavramını aşındırmak isteyenler var. Gölgelenmeye çalışıldığı dönemlere şahit oluyoruz. Demokrasi dışı örgütlere kalkıştıklarını da üzülerek şahit oluyoruz.

Milli iradeye, demokrasiye yönelik tehditlerin, yine bu Meclisin içinden kendisine savunucu ve avukat bulabilmesi son derece düşündürücü bir tablodur. Milletimiz inanıyorum ki çarpık fikirlere prim vermiyor ve vermeyecektir.. TBMM milletin yegane karar merci olmaya devam edecektir.

SEÇİMLERİ NASIL YORUMLADI?

[PAGE]



SEÇİMDE MESAJI ALDIK

Hükümet olarak ister AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın bizim nazarımızda farkı yoktur. 71.5 milyon insanı bir bütün olarak kucaklıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına adaletle hakkaniyetle sahip çıktık. Milletin kararına saygı duyduk, bu kararı ve mesajı tüm boyutlarıyla belirlemeye devam ediyoruz.

Seçim sonrasında Başbakan seçimi kazanamadığı şu vilayete kızdı bir daha gitmeyecek yaklaşımı son derece çirkindir. Hiç bir vilayetin bizim nazarımızda farkı yoktur. Görevi ilk defa ya da ikinci defa aldığmız yerlerde insan odaklı hizmete devam edeceğiz. Rakamlar üzerinden cambazlık yapacak değilim. Vermek istediği mesajı vermiştir. Önceki 3 seçimde olduğu gibi 1. parti olmuştur.

Herhalde bunun aksini kimse iddia edemez. AK Parti seçimlerde kendisiyle yarıştı. En büyük rakine açık ara fark atmış. Son dört seçimde birinci çıkan parti son otuz yılın tek örneğidir. 81 ilin 45'in de AK Parti'yi görevlendirmiştir. CHP ve MHP'nin toplamı kadar oy almıştır.

DTP'YE 'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA 1. PARTİYİZ' MESAJI

İl Genel Meclisi sonuçlarına göre 81 vilayetin 63'ünde 1. parti olmuştur. DTP 9 ilde 1.liği elde edebilmiştir. CHP ise 6 ilde MHP ise 2 ildi birinci olmuştur. AK Parti geniş bir tabana yaymasına karşın diğerleri bölge ya da il partisi olmaktan öteye gidememiştir. Kimlik siyaseti yaparsanız dar bir çerçevede kalırsınız. AK Parti bir kez daha Türkiye partisi olduğunu göstermiştir.

Buradaki 23 ilimizde kimlik siyaseti yapan partinin oy oranı yüzde 27.27'dir. Buna karşın AK Parti yüzde 36.3 olmuştur. Elbette seçimden AK Parti zaferle çıkmıştır. Ancak ortaya çıkan sonuçların beklentilerin altında kaldığı bir gerçektir. Enine boyuna bir analiz etme sorumluluğumuz vardır. CHP bir kaç puan artışı başarı gibi göstermiştir.

TAZE BİR NEFESLE YOLA DEVAM

Muhalefet sadece AK Parti'nin sonuçlarına endeksli. Muhalefet sıkıntılarını örtbas ediyor. Küresel krizi istismar çabaları ve medyadan aldıkları sonsuz desteğe rağmen. Milletin verdiği mesajı en iyi şekilde okuyacak muhasebesini yapıp, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Nerelerde eksikliğimizin olduğunu iyi okuyarak taze bir nefesle yolumuza devam edeceğiz.

GÖZALTILARA TEPKİLERE NASIL CEVAP VERDİ?

[PAGE]



TAHRİK EDEN SÖZLERE CEVAP VERMEM

Cumhuriyet savcılarını talimatları sonucunda bazı gözaltılar gerçekleşti. Son yaşanan gözaltılar sonrası bazı siyasiler sorumsuz ve talihsiz bazı açıklamalar yaptı. Savcı ve hakimleri siyasetle ilişkilendirmek süretiyle siyasi rant elde etmek istiyorlar. Tahrik edici açıklamalara cevap verecek değilim. Yargı çağdaş hukuk devletine yaraşır şekilde görevini ifa etmektedirler. Savcılar dahil herkes bir baskı hissetmeden görevini yapıyorsa bu bugün için de yarın için de önemlidir.

VAHİM İDDİALAR VAR, AK İLE KARA ORTAYA ÇIKSIN

Uluslararası hukuk belgeleri gayet açıktır. Anayasa önünde herkes hukuk karşısında eşittir. Türkiye güçler arasındaki dengeyi işleterek yoluna devam etmektedir. Siyasiler dahil biraz önce hatırlatığım yasalara uygun davranmalıdır. Bunlardan kim neden rahatsız olabilir. Ortada son derece derece vahim iddialar var. Bu iddiaların peşine düşen hukuk sistemi var. Bırakalım hukuk işlesin, ak ile kara ortaya çıksın. Hakim ve savcıları tehdit ederek hiç kimse bir yere varamaz. Yargının görevini asla üstlenmedik, yardımcı oluyoruz.

KRİZ VE AZERBAYCAN KONUSUNDAKİ GÖRÜŞLERİ HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]



2010 YILINDAN İTİBAREN TOPARLANIRIZ

Kürezel krize karşı 60'ın üzerinde tedbir aldık. İşsizliğin çok can alıcı bir sorun olduğunun farkındayız. Hükümet olarak ilgili kurumları takip ediyor ve gerektiğinde cesaretle uyguluyoruz. İşsizlik sorununa karşı yeni önlemler düşünüyoruz. 2009 ekonomik büyümesini eksi 3.6 olarak revize ettik.

KRİZ TEĞET GEÇECEK

2010 yılından itiraben toparmanma bekliyoruz. Cari işlemler açığı 2009'da 11 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Enflasyon hedefinin rahatlıkla ulaşılacağına inanıyoruz. Krizi en az zararla atlatacağız. Bir kez daha söylüyorum küresel kriz teğet geçecek bunu açıkça söylüyorum. Kriz oluşsun, sosyal kriz oluşsun, ardırdan da siyasi kriz çıksın istiyorlar. Türkiye krizi şu ana kadar gayet iyi yönetmiştir. Popülizme meydan vermeden yolumuza devam edeceğiz.

AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

Böyle önemli bir konu malesef istismar malzemesi yapıldı. AK Parti'nin Azerbaycan'a bakışı bellidir. Yaklaşımı çirkin yakışıksız yaklaşım olmaz. Hiç bir zaman hiç yerde Azerbaycan'ı yalnız bırakmadık. Gittiğim her toplantıda daha hassas bir şekilde onların mücadelesini verdik. Azerbaycan'a yakışan ne ise onu yapıyoruz. Kıbrıs seçimleri hayırlı olsun. Yeni bir iktidar oluştu orada. Müzerelere köstek değil destek olunmalı. Talat'ın elini zayıflatacak hiç bir girişimin yanında olmayız.