BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanada söylenti çıkaran şok indirim

Adana'da mevzular çok karışık. Başkanlık koltuğuna vekalet eden AK Partili Çelik öyle bir indirim yaptı ki söylentiler çıktı.

Abone ol

Adana'da sular bir türlü durulmuyor. Aytaç Durak'ın görevden alınmasından sonra koltuğuna vekaleten oturan AK Partili Mahmut Çelikcan, yaptığı bir indirim ile söylentilere yolaçtı.

Başkanvekili Çelikcan'ın vekilliği bilindiği gibi mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle tartışmalı durumda. MHP'liler Çelikcan'ın makamı boşaltması gerektiğini iddia ediyor, Çelikcan ise koltuğu bırakmamakta direniyor.

BU İNDİRİM RÜŞVET Mİ?

İşte bu tartışmaların olduğu bir dönemde Çelikcan'ın ekmek fiyatlarını indirmesi söylentilere yolaçtı. Çelikcan'ın koltukta kalmak için kamuoyu desteği sağlama adına bu indirimi yaptığı konuşuluyor.

Siyasiler arasındaki bu çekişmeden en karlı çıkan ise şüphesiz Adana halkı oldu. Adana'da ekmek fiyatları 40 kuruştan 30 kuruşa indi. Yeni fiyatlar da yarından itibaren geçirli olacak.

MECLİS ÜYELERİ ONAYLADI

Adana Büyükşehir Belediye başkanvekili Çelikcan ise ekmek fiyatlarını indirmeyi kendilerinin teklif ettiğini belirterek, kararın belediye meclis üyelerinin oy birliği ile alındığını söyledi.

Çelikcan, 3 ekmek fabrikasında günde yaklaşık 120 bin ekmek üretildiğini, özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların yaşadığı bölgelere konulan 192 ekmek büfesinde satıldığını sözlerine ekledi.