BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu iki nine Türkiyeye örnek oldu

Biri 60 diğeri 63 yaşında iki kız kardeş. Biri utandığı için diğeri zamansızlıktan bir türlü okuma-yazma öğrenemedi.

Abone ol

Bartın'da biri 60 diğeri 63 yaşında olan 2 kız kardeş, ilerlemiş yaşlarına rağmen okuma yazma öğrendi. Birbiriyle rekabet eden 2 kız kardeş kısa sürede okuma yazmayı söktü.

Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu'nda açılan okuma yazma kursuna giden kız kardeşler bağ ve bahçeden arta kalan zamanlarında okuma yazma öğrendi.

UTANDIĞI İÇİN ÖĞRENEMEDİ

Kız kardeşlerden Gülsüm Yalçın, "Eşim bana yıllardan beri okuma yazma öğrenmemi söylüyor. Ben bir türlü kendimde cesareti bulamıyordum. Bazen de utanıyordum. Ama en sonunda kız kardeşimin de konuşmalarıyla okuma yazma kursuna başladım. En büyük hayalim torunlarıma kitap okumaktı. İnşallah ileride kitap da okuyacağım" dedi.

TORUNLARIMA HİKAYE OKUYACAĞIM

60 yaşındaki Şadiye Kahraman ise, "Aklımız her şeye eriyor. Bütün konuşmaları yapabiliyoruz ama yazamıyorduk. Artık hem okuyor hem yazıyoruz. Bundan sonra ben de ablam gibi torunlarıma hikaye kitabı okuyacağım. Onları da kitap okumaya teşvik edeceğim" dedi.

Okul Müdürü Celal Denizer de, okuma yazma seferberliğinin önemli olduğunu ve ikinci dönem kurslarını ekim ve mart ayları arasında açmayı düşündüklerini söyledi.