BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Adana’da olaylı gece: 1 polis yaralı

Hatay’da düzenlenen gösteride bir kişinin hayatını kaybetmesini Adana’da protesto eden gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında Güvenlik...

Abone ol

Hatay’da düzenlenen gösteride bir kişinin hayatını kaybetmesini Adana’da protesto eden gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında Güvenlik Şube Müdürü Mithat Kırıcı, başına isabet eden taş ile yaralandı.
Adana’da yaklaşık 150 kişilik grup, Hatay’da ODTÜ olaylarına destek vermek için düzenlenen gösteride Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesini protesto etmek için merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi Şıh Cemil Caddesi’nde toplandı. Buradan Atatürk Parkı’na yürümek isteyen gruba akşam yürüyüş yapmanın yasak olduğunu bildiren polis, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Gruptan bazı kişilerin şube müdürleri ile görüşerek uzlaşmak istediği sırada eylemciler taş atmaya başladı. Bu sırada başına isabet eden taşla yaralanan Güvenlik Şube Müdürü Mithat Kırıcı, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Grubun dağılmaması üzerine TOMA’lar eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla, müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup, daha sonra dağıldı. Olayları görüntülemek isteyen Doğan Haber Ajansı kameramanı da atılan taşla ayağından hafif yaralandı.
(İHA)