BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  POLİTİKA

PKK, AK Parti ve cemaatin mal varlığı!

Eski Bakan ve Yurt Partisi Başkanı Tantan, AK Parti, cemaat ve PKK ile ilgili iddialar ortaya attı.

Abone ol

İNTERNET HABERYurt Partisi Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, hükümetin çözüm süreci politikalarını eleştirdi.

Tantan, petrol kaçakçılığı ile ilgili olarak, 2005 yılında PKK'nın bir yılda bir kapıdan 250 milyon lira kazandığını bunun Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporunda olmasına rağmen adliyeye dahi intikal etmediğini belirterek, "Bugün PKK’nın mal varlığı 75-80 milyar dolara ulaşmıştır” dedi.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne gelen Yurt Partisi Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün’ü ziyaret etti. Sülün tarafından kapıda karşılanan Tantan, daha sonra meclis salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hükümetin çözüm süreci politikalarını eleştiren Tantan, Türk siyasetinin çözüm süreci altında teslim alındığını belirterek şunları söyledi:

“Tutsaklığı bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Bir organize suç örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler masaya oturmak mecburiyetinde kalmıştır. Çünkü, masaya oturmazlar ise kendi kirlilikleri ortaya çıkacaktır. Taraf olarak PKK terör örgütünü kabul etmiştir. Bu milletin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Özellikle muhalefet partileri de liderlik yapamamıştır. Bizim bölgemizde devlet dışı aktörler olarak kabul edilen ve batı servislerinin kullanımında ve güdümünde olan şu anda Suriye’de yaşadığımız olaylar bakımından da bakıldığında da Türkiye Cumhuriyeti devleti Esad rejimine karşı El Kaide, El Nusra, PKK ile birlikte Amerika, İngiltere, İsrail ve bütün batı ülkeleriyle birlikte savaşmaktadır. Açık ve net bir şekilde Türkiye’yi yöneten siyasi irade kendini aldatırken milleti de aldatmaktadır.”

PKK’NIN MAL VARLIĞI 75-80 MİLYAR DOLARDIR

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, PKK’nın mal varlığının 75-80 milyar dolar olduğunu öne sürerek, “Belki burada bile onun fabrikaları veya iş yerleri vardır. Çok büyük servete ulaşmıştır. Nakit para alışkanlığında bütün imkan ve kabiliyetler buraya akmaktadır. Gümrük kapılarının bilgileri devletin arşivinde olmasına rağmen buna karşı bir çalışma yapılmamıştır. 2005 yılında petrol kaçakçılığı ile ilgili olarak Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporunda olmasına rağmen sadece bir kapıdan PKK yılda 250 milyon lira para kazanmış, bu konu adliyeye dahil intikal etmemiştir. İşte sizin çözüm süreci diye sormuş olduğunuz soru Türk siyasetinin bağımlılığını ortaya çıkarmıştır. PKK hiçbir zaman ülkeyi terk etmemiştir. Eğitim alarak ülkeye daha fazlasıyla gelmiştir. İşin acı tarafı Doğu ve Güneydoğu'da ülkenin her tarafında PKK’ya geçit vermeyen vatandaşlar PKK’ya mahkum edilmiştir. Bugün sözde barış, silahlı bir hareket yok derken aslında tehditle PKK’ya geçit vermeyen vatandaşlarımız göçe zorlanmakta, onlara katılıma zorlanmaktadırlar. Doğu ve Güneydoğu'da devletin kamu kurum ve kuruluşları kendi binaları içerisindedir, dışarıları ise PKK’ya teslim edilmiştir”dedi.

PKK, AK PARTİ VE CEMAATİN SERVETLERİ

Gazetecilerin sorusu üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmadığını ifade eden Tantan, yerel seçimlere Yurt Partisi olarak katılmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Siyasette finansın çok önemli olduğunu kaydeden Tantan, “Siyasetin finansı da önemli. Son yıllarda özellikle sermaye ekonomik büyüklük bakımından üçlü devlet algısı yaratılarak PKK’nın sermayesi 75-80 milyar dolar, Ak Parti ve onun yandaşlarının sermayesi aşağı yukarı bu kadar. Cemaatler de onlardan aşağı değil. Türkiye üçlü devlet algısıyla ayrışmış vaziyette” diye konuştu.