BIST 10.407
DOLAR 32,30
EURO 35,09
ALTIN 2.411,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da kılıçlar kınına girmiyor!

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, MHP'nin dünkü açıklamasına çok sert bir şekilde yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçimine itiraz ettiklerini açıklayan MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan'a cevap verirken, MHP cephesinin seçimleri kaybettiklerinde son bir çare olarak yasaları yanlış yorumlama yolunu seçtiğini söyledi.

Kebude, yaptığı açıklamada, dün MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu'nun, iki ayrı kürsüden Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçimleri hakkında çirkin ve talihsiz açıklamalarda bulunduklarını ifade etti.

AK Parti, iktidara geldiği günden beri tüm çalışmalarını demokratik hak ve özgürlükleri sarsılmaz bir şekilde muhafaza etmek, sosyal, ekonomik ve kültürel standartları Türkiye’nin hak ettiği seviyeye yükseltmek amacıyla yürüttüğünü söyleyen Kebude, "7.5 sene boyunca ortaya koyduğumuz tüm icraatlar, halkımızın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda, milletimiz, sivil toplumumuz ve saygın kurumlarımız ile şeffafça istişare ederek titizlikle uyguladığımız uzlaşma kültürünün meyveleridir. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu en iyi AK Parti iktidarında gören halkımız, hangi davranışların hukuki devlet ilkeleri ile bağdaştığını, hangi davranışların önceki devirlerden kaldığını çok iyi bilmektedir" dedi.

Kebude, açıklamasını şöyle sürdürdü: "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin bizzat istifaya çağırdığı Aytaç Durak’ın neden yargılandığını unutarak AK Parti’ye hukuk dersi vermeye kalkan kimi çevreler, maalesef yasalara referans verirken bile maddeleri tam okumayı unutmuşlardır. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 17. maddesinde, Büyükşehir belediye başkanı halen görevdeyse, geçici olarak görevinin başında bulunamayacağı bir sırada yerine vekil olarak bir ilçe belediye başkanını atayamayacağı belirtilmektedir. Lakin, Aytaç Durak için görevinden uzaklaştırma ve görevde olmama durumu söz konusudur. Bu durum göz önüne alınınca, MHP İl Başkanı “AK Parti’nin yasaları en iyi bildiği”ni söylerken yanılmamaktadır; zira kendisine hukuk öğrenmesini önermek, yapılabilecek en hafif ve iyi niyetli yorum olacaktır. Ayrıca, tüm seçim süreci boyunca MHP’nin kıyasıya yarıştığı herkesin malumudur.

MHP cephesinin ancak seçimleri kaybettiklerinde son bir çare olarak yasaları yanlış yorumlama yolunu seçmeleri de ayrı bir mevzudur. MHP İl Başkanı, Adana’da idari bir kaos ortamı yaşandığını söylemektedir. Fakat kendisi de bilmelidir ki, duyulan ses sadece Aytaç Durak rejiminin bitiş sirenleri ve yıllardır bu süreçten nemalanan çevrelerin feryatlarıdır. MHP İl Başkanı’nın “atamalar, toplu sözleşmeler, hizmet alımlarına atılacak imzalar, imar değişiklikleri ve kadrolaşma” konularında atılacak imzalardan korkmasına hiç gerek yoktur. Zira İl Başkanı yıllardır nerelerde yolsuzluk yapıldığını nasıl gayet iyi ezberlemişse, AK Parti ile ‘Adalet’ ve ‘Kalkınma’nın ne demek olduğunu öğrenecek zamanı da bulacaktır."

MHP yetkililerinin tamamen hukuksal ve şeffafça gerçekleşen seçim sürecine saygı göstermeyi reddettikleri gibi, konuyu bir MHP Milletvekili tarafından Meclis'e taşınarak Meclisin zaman ve enerjisini söz konusu haksız iddialara harcamakta hiçbir sakınca görmediğini ifade eden Kebude, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin "Aytaç Durak bize disiplin yolunu bırakmadan partiden istifa etmeli. İddialar suç duyurusu olarak kabul edilmeli ve savcılık harekete geçmeli" demesine rağmen bir MHP Milletvekilinin Aytaç Durak’ı meclis kürsüsünden açıkça savunması, söz konusu milletvekilinin yasal sürece saygısının olmadığını ve ahlaki konularda zafiyet gösterenlerin Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturması konusunda bir sıkıntısı olmadığını göstermektedir.

Kimi kesimler ne kadar direnirse dirensin, bu ülkenin Anayasa’da açıkça belirtilen sosyal bir hukuk devleti olma yönündeki adımlarını hiçbir çıkar grubunun durdurmaya gücü yetmeyecektir. Bu durum hem Adana için, hem tüm Türkiye için geçerlidir"
diye konuştu.