BIST 10.196
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.405,87
HABER /  GÜNCEL

Adanada 100 kilo eroin ele geçirildi

Adana'da düzenlenen iki ayrı operasyonda, bir kamyonun yakıt deposuna paketler halinde gizlenmiş toplam 100 kilo eroin, bir otomobilde ise 51 kilo esrar ele geçirildi.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Bahattin D. (35) yönetimindeki 01 BE 603 plakalı kamyon ile Van'dan İstanbul'a eroin sevkıyatı yapılacağı bilgisini aldı.

Aracı takibe alan ekipler, kamyonu Adana'dan geçiş yaptığı sırada, D-400 kara yolu Küçük Dikili kavşağında durdurdu. Sürücüsü gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekilen araçta, dedektör köpek Pako'nun da katıldığı aramalar sonucu, yakıt deposuna paketler halinde saklanmış toplam 100 kilo eroin ele geçirildi.

Ekipler tarafından gizlendiği yerden çıkartılan, bez torbaların koli bandı ile sarılmasıyla oluşturulan paketlerin üzerinde mühür benzeri damgalar görüldü. Paketler, Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Bu arada, Diyarbakır'dan Adana'ya esrar sevkıyatı yapılarak, uyuşturucu maddenin ''torbacı'' olarak nitelendirilen kişilere satılacağı bilgisini alan ekipler, kent girişinde önlem aldı. TEM Otoyolu'nda önlem alan ekipleri gören zanlılar, yanlarında bulunan 51 kilo esrarı yola atarak kaçmaya başladı.

Kovalamaca sonucu 01 TK 786 plakalı otomobil ile eskortluk yaptığı belirlenen 01 DG 518 plakalı otomobil, Ceyhan ilçesinde yakalandı. Araçlarda bulunan Murat D. (27), Sıddık B. (27), Hidayet Ç. (32) gözaltına alındı.

Her iki olayda da gözaltına alınan 4 zanlının Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Narkotik Büro Amirliği ekipleri, iki operasyonun da başarıyla sonuçlanmasını, müdürler tarafından alınan baklavaları yiyerek kutladı.