BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Adana Valiliği önünde patlama son dakika haberler var

ADANA'dan gelen son dakika haberler Türkiye'nin yüreğini ağzına getirdi. Adana patlamasında can kaybı meydana geldi. Terör saldırısında 2 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.

Abone ol

TÜRKİYE güne Adana'daki terör saldırısı ile başladı. Adana Valiliği otoparkında saat 08.05 sıralarında büyük bir patlama oldu.

Adana'dan gelen son dakika haberlere göre patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı.

BOMBA YÜKLÜ ARACI KADIN TERÖRİST GETİRDİ

Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİ DAKİKALAR FARKIYLA KURTULMUŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Adana'daki saldırıyla ilgili "2 şehidimiz 33 yaralımız var. Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, tam buraya gelmiş programı nedeniyle çıkarken gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz. Kimse programlarımızı iptal etmemizi beklemesin. İnadına geliyoruz. İnadına geleceğiz. Millet terörün arkasındakileri biliyor" dedi.

FLAŞADANA PATLAMASI'NDA CAN KAYBI VAR

2 ÖLÜ, 5'İ AĞIR 33 YARALI

ADANA'yı sarsan patlamada can kayıpları yaşandı. Kanlı bilançoyu Adana Valisi Mahmut Demirtaş açıkladı. Demirtaş, "Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 16 kişi yaralandı" dedi.  Valilik açıklamasının ardından yaralı sayısı 33'e yükseldi. Yaralılardan 5'inin durumu ağır.

08.50ADANA PATLAMASI YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

08.25HEDEF VALİ MİYDİ?

ADANA Valiliği önündeki saldırının lokasyonu hedef vali miydi sorusunu gündeme getirdi.

08.10ADANA'DA ÇOK BÜYÜK PATLAMA

Adana Valiliği patlamayla sarsılırken otoparktaki araçlar yanmaya başladı. Patlama valiliğin açık otoparkında oldu ve asıl hedef valilik binasıydı.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevkedilirken bölge hemen polis tarafından kontrole alındı.


VALİ'NİN GİRİŞ KAPISINA...

Adana'yı sarsan patlama çok şiddetli oldu ve kentin her yerinden duyuldu. 10 kilometre öteden bile patlamanın sesini duyanlar oldu. Patlama açık otoparkta valinin giriş yaptığı protokol kapısına 400 metre mesafede oldu. Valinin giriş yaptığı kapı bir metre yükseklikte yer alıyor.

BOMBALI ARAÇ MERSİN PLAKALI

Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 21 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu belirlendi. Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.

ÖMER ÇELİK AÇIKLADI : TERÖR SALDIRISI

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik twitter hesabından açıklama yaparak 'Bu hain saldırıyı kınıyorum' dedi. Bakanın açıklaması ile Adana'daki patlamanın bir 'terör saldırısı' olduğu ortaya çıktı. İşte Ömer Çelik'in attığı twitler;