BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  POLİTİKA

Adalet Bakanı Gül: Türkiye terör örgütüne diz çökmeyecek

AK Parti Karkamış ilçe teşkilatı kongresinde konuşan Adalet Bakanı Gül, "Türkiye hiçbir terör örgütüne diz çökmeyecektir ve hiçbir terör örgütüne asla teslim olmayacaktır." dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, teröre karşı sürdürülen mücadeleye ilişkin yapmış olduğu açıklamada; "Türkiye hiçbir terör örgütüne diz çökmeyecek ve hiçbir terör örgütüne asla teslim olmayacaktır. Rehavete kapılmadan kararlı bir şekilde ezanımızı, bayrağımızı 80 milyonun güvenliğini sonuna kadar temin edeceğiz, sağlayacağız." dedi.

Gül, partisinin Karkamış ilçe teşkilatı kongresinde yaptığı konuşmada, Karkamış'ın geçmişi MÖ 4 bin yıla dayanan çok kadim bir şehir olduğunu söyledi.

Geçen yıl Karkamış halkının sıkıntılı günler yaşadığını, DEAŞ terör örgütünün buradaki halkı taciz ettiğini anlatan Gül, Fırat Kalkanı Operasyonuyla bölgenin temizlendiğini ve halkın huzura kavuştuğunu belirterek, operasyonda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de hayırlı ömürler diledi.

Gül, Türkiye'nin DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi birçok terör örgütüyle mücadele ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu terör örgütlerinin aslında kokteyl terör örgütü olduğunu da hepimiz çok iyi görüyoruz. Bir iş yapılacak, Türkiye ve Türk milleti bir sıkıntıya maruz bırakılmak istendiğinde şu örgüt yapsın, bu örgüt yapsın gibi kokteyl yaparak bu şekilde kökü dışarıda olan maşa örgütlerle beraber Türkiye karıştırılmak isteniyor ama Fırat Kalkanı Operasyonu olsun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terörle mücadele kararlılığı olsun, FETÖ ile yapılan hem idari hem güvenlik hem de yargısal boyutuyla mücadele olsun, Türkiye hiçbir terör örgütüne diz çökmeyecek ve hiçbir terör örgütüne asla teslim olmayacaktır. Rehavete kapılmadan kararlı bir şekilde ezanımızı, bayrağımızı 80 milyonun güvenliğini sonuna kadar temin edeceğiz, sağlayacağız."

Bu mücadelenin Türkiye'de hiçbir terör örgütü unsuru kalmayıncaya kadar kararlılıkla sürdürüleceğine dikkati çeken Bakan Gül, "Bu mücadelemizi yaparken asla sivillere, vatandaşlara asla zarar verilmemesi noktasında güvenlik güçlerimizin, hükümetimizin ciddi çalışmalarını herkes görüyor. Terörist ile vatandaş ayrımını yaparak, terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir." dedi.