BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  GÜNCEL

'Acımdan mermiyi öylesine fırlattım!'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, şehit cenazesinde kurşun atan İrfan Cengiz'in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Cengiz'in kurşunu hedef gözetmeksizin attığını söylediği belirtildi.

Abone ol

İstanbul Vezneciler'de önceki günkü meydana gelen canlı bombalı terör saldırısında şehit olan 2 polisin cenaze törenine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kurşun atan İrfan Cengiz'in emniyetteki ifadesinde, "Önceden alınmış bir karar değil anlık bir refleksti" dediği öğrenildi.

Cengiz polisteki ifadesinde "cenazeye geldikten sonra namazda saf tuttum. Namaz bittikten sonra tören mangasına ve tabuta doğru yöneldim. O arada Kılıçdaroğlu'nu gördüm. Zaten muhalefete terör sorununun çözümüne destek vermedikleri için kızgındım. Kılıçdaroğlu'na saldırmadım veya tehdit etmedim. O anki duygusallığımdan ve acımdan dolayı mermiyi öylesine fırlattım. Önceden alınmış bir karar değil anlık bir refleksti." dediği belirtildi.

Olayla ilişkili oldukları belirtilen İrfan Cengiz ve diğer 3 kişi gözaltına alınmış emniyetteki ifadelerinin ardından gece saat 22.00 sıralarında serbest bırakılmışlardı.