BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.391,87
HABER /  POLİTİKA

Açılım, Diyarbakırsporla açılacak

DTP'nin kapatılması ile tıkanma noktasına gelen Açılım, Spor aracılığıyla yeniden açılacak.

Abone ol



İNTERNETHABER
ANKARA-
Habur Kapısındaki halaylı karşılama, Reşadiye saldırısı ve son olarak DTP'nin kapatılmasıyla tıkanma noktasına gelen Açılım'ın önünü açmak için devreye futbol girdi. Başbakan ve hükümet futbol ile bölge halkına sıcak mesaj gönderecek, Diyarbakırspor'a destek verecek. Açılım sürecinin ilk aşamasında ırkçı tezahüratlara maruz kaldığı için ligden çekilme noktasına kadar gelen Diyarbakırspor da hem maddi destek sağlayacak hem de açılımın yolunun açılmasına katkı verecek.

DİYARBAKIRSPOR GECESİ
Bu amaçla; Diyarbakırspor'daki maddi krizin aşılması için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile Pazar günü İstanbul'da Diyarbakırspor'a katkı gecesi düzenlenecek.

Geceye hem Diyarbakırspor yönetimi hem bölgenin önde gelen kanaat önderleri hem eski DTP'liler hem de siyasiler katılacak.

KULÜP YÖNETİMİ ORGANİZE ETTİ
Diyarbakırspor yönetiminin pazar günü İstanbul'da Movenpick Otel'de düzenleyeceği yardım gecesine katılma kararı alan Başbakan Erdoğan, hem kulübe destek için iş adamlarını teşvik edecek hem de spor aracılığıyla, bölge halkına sıcak mesajlar gönderecek.

KULÜBE SICAK PARA
Binden fazla iş adamı geceye davet edildi. Diyarbakırspor'un maddi sıkıntısını atlatması için 10/15 milyon civarında bir ek gelire ihtiyaç duyduğu ve bu meblağın bu yardım gecesinde toplanabileceği bildirildi.

DAVETLİ LİSTESİ KABARIK
Tarım Bakanı Mehdi Eker başta çok sayıda bakan, Diyarbakırlı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, iktidar partisinin bölge milletvekilleri, İstanbul milletvekillerinin yanı sıra, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, FenerBahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve bu kulüplerin yöneticileri ve doğu ve güneydoğu kökenli sanatçılar, işadamları davet edildi.

ATMOSFER YUMUŞAR
Kulislerde; bu yardım gecesinin, gergin ortamda adeta bir 'ilaç' olduğu, daha önceki yıllarda da bölge halkının 'enerjisini' Diyarbakırspor'a yönelterek, özellikle gençlerin terörden uzak tutulması yönünde politikalar uygulandığı da konuşuluyor. Diyarbakırspor'un ligde kalması ve güçlü bir maddi yapı ile ligde iddialı bir konuma gelmesinin, bölgedeki gergin atmosferin yumuşaması için önemli rol oynayacağı da belirtiliyor.