BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Acemi elçiden hükümete ince mesaj

Basın özgürlüğüne yönelik sözleri nedeniyle eleştirilen ABD elçisi kendisini Gül'ün sözleriyle savundu

Abone ol

“Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor bir yanda özgür basın deniyor, biz bunu anlamıyoruz” sözleri nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın "acemi elçi" eleştirisine maruz kalan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone kendini Cumhurbaşkanı Gül'ün sözleri ile savundu. 

Başbakan Erdoğan'ı ziyaret eden Ricciardone görüşme sonrası soruları yanıtlarken cebinden bir not çıkarıp okudu. O notta yazan 'Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede zaten demokrasiden bahsedilemez' cümlesini okuyan Ricciardone, bu sözlerin Cumhurbaşkanı'na ait olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası açıklama yapan Ricciardone "Her şeyden bahsettik. Ticaret ve yatırımın artırılmasını konuştuk. Halktan halka ilişkilerimizi ilerletmek için konuştuk. İkimiz aynı sayfadayız. Türk-ABD ilişkileri hakkında aynı şeyi düşünüyoruz. Hepimiz iyimseriz. Gelecek için çok iyimserim" dedi.

Basın özgürlüğüyle ilgili sarf ettiği sözleri sorulan Ricciardone "Ergenekon hakkında hiçbir şey söylemedim. Ama ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü o kadar önemli bir konu oldu ki, bir şey yazmıştım. Cumhurbaşkanı'ndan bir cümle yazmıştım. 'Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede zaten demokrasiden bahsedilemez' dedi. Bu konuda yüzde 100 mutabıkız" şeklinde yanıt verdi.

Ricciardone'nin Odatv baskınından sonra söylediği, “Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor bir yanda özgür basın deniyor, biz bunu anlamıyoruz” sözleri hükümetin sert tepkisini çekmişti.