BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL

Abisini öldürdü kendini yakmak istedi

Buca'da abisini öldürdükten sonra bunalıma giren Yayha Aslan hastane bahçesinde kendini yakmak istedi.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesinde 2009'un son günü gece işlenen cinayetin ardından, ölen Sinan Arslan'ın (42) kardeşi Yahya Arslan (38), hastane bahçesinde ambulansın içinde kendini yakmak istedi.

Acılı kardeş, "10 ay önce, can güvenliğimizin olmadığını söyleyerek dilekçe verdik, kimse ilgilenmedi. Devletin görevini yapması için hepimizin ölmesi mi gerekiyor?" dedi. İntihar girişiminden kısa bir süre sonra ise cinayet zanlısı İsmet Arslan (35), Manisa Otogarı'nda polis tarafından yakalandı.

Gece saat 22.30 sıralarında Yıldız Mahallesi'nde, kahvehane işletmecisi, evli ve bir çocuk babası Sinan Arslan'ın ölümüyle sonuçlanan olayın arkasında, aile içi alacak verecek meselesi olduğu iddia edildi. İşyerini kapatıp yılbaşı için evine gittiği sırada yolda kayınbiraderi İsmet Arslan ile karşılaşan Arslan, çıkan tartışmanın ardından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Kayıplara karışan zanlı Arslan'ın, bir yıl önce de eşini vurduğu ve bu sebeple arandığı öğrenildi. Olaydan sonra Yahya Arslan ve İsmet Arslan'ın, savcılığa başvurarak can güvenlikleri olmadığı konusunda dilekçe verdiği iddia edildi.

Dilekçeye cevap alamadıklarını ve ağabeyinin öldürüldüğünü söyleyen Yahya Arslan, cenazenin götürüldüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki bir ambulansa binerek, üstüne bir bidon benzin döküp kendini yakmak istedi. Olay yerine giden itfaiye ve polis ekiplerinin ikna çabalarına olumsuz cevap veren Arslan, savcılar görevini yapmadığı için ağabeyinin öldüğünü iddia etti. Uzun çabalar sonucunda ikna edilebilen Yahya Arslan, sorgulanmak üzere Boğaziçi Polis Merkezi'ne götürüldü