BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,93
ALTIN 2.430,79
HABER /  GÜNCEL

ABD'ye yanıt: Tutuklanan kişi diplomatik listede yok

Casusluk suçundan tutuklanan ABD başkonsolosluk çalışanı hakkında Amerika'nın açıklamalarına cevap veren Dışişleri Bakanlığı "Tutuklanan zanlı konsolosluğun kayıtlı personeli bile değil" dedi.

Abone ol

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan bir Türk'ün FETÖ ile irtibatlı olmak ve casusluk suçlarından tutuklanmasıyla başlayan açıklama duellosu sürüyor. ABD'nin rahatsızız eleştirilerine Dışişleri'nden cevap gecikmedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi  Hüseyin Müftüoğlu, "Terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan sözkonusu kişi  ABD Konsolosluğunun kayıtlı personeli değildir" dedi. Açıklama şöyle:

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliğinin M.T. isimli vatandaşımızın tutuklanması üzerine bir açıklama yayımladığını görüyoruz. Açıklamada, M.T.'nin  ABD  İstanbul Başkonsolosluğu "yerel çalışanı" olduğu iddia edilmektedir.

"KAYITLI PERSONEL DEĞİL, DİPLOMATİK LİSTEDE DE YOK"

25  Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan sözkonusu kişi  ABD Konsolosluğu'nun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir.

FİRARİ ÖZ İLE İRTİBATI TESPİT EDİLMİŞTİ

Firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen  ABD'nin  İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi tutuklanmıştı.

FETÖ elebaşını ülkesinde barındıran ve iadesini bir türlü gerçekleştirmeyen  ABDElçiliği'nden konuyla ilgili açıklama gelmiş ve açıklamada, "Çalışanların tutuklanmasından rahatsızlık duyulmaktadır" denilmişti.