BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABDye Iraktan çekil çağrısı

Fransa Başbakanı Villepin ABD'nin Irak'ta başarısız olduğunu ifade ederek Irak'tan artık çekilin çağrısı yaptı.

Abone ol

Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, "ABD, Irak'ta başarısız oldu. Bu krizden çıkış için Irak'ta 1 yıl içinde hiç ABD ve İngiliz askeri kalmamalı" dedi.

Dominique De Villepin, "Financial Times" gazetesinin internet sitesinde bu gece yayınlanan demecinde, "Yabancı güçlerin hemen yarın çekilmesi gerektiğini söylemiyorum. Söylediğim şu: Bu güçlerin çekileceği zamanı belirleyen takvim hazırlanmalı" diye konuştu.

"Irak'ta 1 yıla kadar hiç ABD ve İngiliz askeri kalmayacağı söylenmezse, Irak'ta daha fazla ölüm ve krizden başka bir gelişme olmaz" diyen Fransa Başbakanı, "Teşhis acımasız: ABD Irak'ta başarısız olmuştur" dedi.

De Villepin, İran konusuna da değindiği demecinde, uluslararası camiayı "hayal gücünden yoksun olmakla" eleştirdi.

"Nükleer silahların yayılması sorunu önce gelir" diyen de Villepin, "Bu konuda şunu açıkça söylerim: Askeri nükleer güç sahibi İran kabul edilemez" ifadesini kullandı.

İran'ın, uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyen Fransa Başbakanı de Villepin, İran'ın bölgesel güç olma isteğinin bu krizi tetiklediğini bildirdi ve "Bu krize siyasi çözüm istiyorsak, İran'a uranyum zenginleştirmekle daha çok kazanmayacağını, bilakis kaybedeceğini göstermeliyiz" dedi.