BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail casusluk ithamını reddetti

İsrail, Mısır'ın, El Attar adlı Mısır-Kanada vatandaşının İsrail adına casusluk yaptığı suçlamasını kabul etmedi.

Abone ol

İsrail, Mısır'ın, Muhammed Essam Günam El Attar adlı Mısır-Kanada vatandaşının İsrail adına casusluk yaptığı suçlamasını kabul etmedi.

Kanada'da temaslarda bulunan İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter, El Attar'ın, casusluk suçuyla yargılanmasına yönelik kararın bir temeli bulunmadığını söyledi. Dichter, ''İsrail'de, konuyla ilgili bilgisi bulunabilecek kişilerle görüştüm. Suçlama anlamsız ve uydurma'' diye konuştu.

Mısır, El Attar'ın yanısıra, aralarında İsrail-Türk vatandaşı oldukları belirtilen 2 kişi ile 1 İsrailli'yi de casuslukla suçlamıştı. Kahire yönetimi, El Attar'ın, İsrail adına casusluk yapmaya 2001 yılında Türkiye'de başladığını ve faaliyetlerini daha sonra, Türk vatandaşlıkları bulunan 2 kişinin yardımıyla Kanada'da sürdürdüğünü savunmuştu.

Kanada yönetimi, sahte Kanada pasaportu kullanan Mossad ajanlarının, Ürdün'de bir Hamas yetkilisini öldürmelerinin ortaya çıkması üzerine İsrail'i protesto etmişti. Bu konuya da değinen Dichter, ''O günler geçti. Herkes kuralları öğrendi'' demekle yetindi.