BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdullah Öcalan serbest kalacak mı?

Öcalan'ın çözüm sürecinin sonunda İmralı'dan çıkacağı ve siyasallaşacağı iddialarına Mehmet Ali Şahin'den yanıt geldi.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın, çözüm sürecinin sonunda İmralı'dan çıkacağı iddialarına AKP'li Mehmet Ali Şahin'den cevap.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu Akşam'a, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması iddialarıyla ilgili de açıklama yaptı.

- Öcalan'ın meşrulaştırıldığı ve Mandela gibi serbest kalacağı eleştirileri var.

Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Kendisinin bu süreçle ilgili ne düşündüğü 21 Mart'ta BDP'li vekillerce açıklanmıştır. "Beni serbest bırakın" diye bir talebi bildiğim kadarıyla yok.

- Tutanaklarda, "Herkes özgür olacak" diyor?

Benim için bağlayıcı olan Nevruz'da okunan mektuptur. Hükümet olarak sürecin sonucunda Öcalan'ın serbest bırakılması gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değil. Biz, terör sorununun silahların bırakılması suretiyle gündemden çıkarılmasını istiyoruz. Bu konuda da gerek BDP, gerekse PKK unsurları, "İmralı'nın iradesi, bizim irademizdir" demiştir.

- Öcalan'ın siyasallaşması eleştirileri...

Hayır, asla bizim böyle bir düşüncemiz yok. Böyle bir talep de söylediğiniz cenahtan, İmralı'dan da gelmiş değildir. Sadece bu sorunun çözümü konusunda kendisi inisiyatif kullanabileceğini beyan etmiş, bunun üzerine MİT Müsteşarı ve mensuplarının girişimiyle bulunduğumuz noktaya gelinmiştir.