BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,02
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Bilseydim poşu takar PKK'ya katılırdım

Bir dönemin kudretli komutanlarından olan Teoman Koman, cezaevinden çok sert bir çıkış yaptı.

Abone ol

28 Şubat soruşturmasından tutuklu emekli Korgeneral Koman, hakkındaki suçlamalara böyle sitem etti.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 28 Şubat soruşturması kapsamında Sincan'da tutuklu bulunan emekli Korg. Teoman Koman ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret etti.

"BİLSEYDİM 50 EURO VERİR, PKK'YA KATILIRDIM"

Milliyet'ten Önder Yılmaz imzalı göre Türkkan, Koman'ın sağlık durumunun çok kötü durumda olduğunu belirterek, "Kendi hayatını idame ettirecek durumda değil" dedi.

Koman'ın kendisine "Önce evlad-ı Fatihan'dık, sonra evladı müdafidan olduk. Son geldiğimiz noktada evlad-ı perişan olduk" dediğini aktaran Türkkan, "Sayın Koman, 'Bilseydim 50 euro verip, poşuyu takar, PKK'ya katılırdım. Dağa çıkardım, gelip barış elçisi olurdum. 80 yaşında vatan haini oldum' diyor" dedi.

28 Şubat operasyonunun 5. Dalgasında gözaltına alınan Dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman' hep devletin ‘derin’ yüzü olarak tanıtanlar az değildi. Herkes Jitem’in gerçek kurucusu olarak onu işaret etti ama sonuç elde edilemedi.

Post modern darbecilerin çelik çekirdeklerinden birisi olduğu belirtilen Koman, 15 Şubat 1996 tarihli 'ezan' genelgesiyle TSK’da görev yapan ‘sivil’ ve ‘rütbeli’ personele ‘namaz’ kılmayı yasaklattığ belirtildi. 

İNTERBANK'IN YÖNETİMİNDEYDİ
Koman emekliliğinde Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu İnterbank’a yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak göreve atanmıştı. O dönem, iflas eden bankalar arasında bulunan İnterbank’a ilişkin davaya bakan Şişli 3. Asliye Ceza Mahkemesi, İnterbank’tan yurtdışına kaçırılan 1 milyar dolarının izini bulmuş ve davanın sanıklarının ABD’deki hesaplarına ve malvarlıklarına el konulması talebiyle ABD resmi makamlarına başvurmuştu. Hesaplarına ve malvarlıklarına el konulması istenen sanıklar arasında Çağlar’ın yanı sıra Teoman Koman da bulunuyordu.

'JİTEM'İ DUYDUM'
22 Ekim 2012 tarihinde Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren Koman, Ergenekon'u değil Jitem'i duyduğunu söylemişti.

Dava sanıklarından emekli albay Arif Doğan’ı tanımadığını belirten Koman, “Doğan’ı gördüm ama hiç konuşmam yoktur. Doğan ile fikir alışverişim yoktur” demişti. Başkan Özese’nin, “Arif Doğan JİTEM’i kurduğunu söylüyor. Bilginiz var mı?” sorusu üzerine Koman, “Bu konuda bir bilgim yok. Bazı kişiler JİTEM’i kurduğunu söylüyor ama JİTEM’in yaptığı faaliyetlerden de haberim yok” cevabını vermişti.

'VELİ KÜÇÜK İYİ GENERAL'
Basında Küçük’ü general yapan kişi olarak isminin lanse edildiğini belirten Koman, “Kimse kimseyi tek başına general yapamaz” dedi. Küçük’ü övüp övmediği sorulduğunda ise Koman, “İyi bir general olduğunu söylemişimdir. Bunun ötesinde bir şey yapmadım” diye cevap vermişti.