BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  MEDYA

Abdullah Gül'ün en büyük hatası...

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün en büyük hatasını yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Görev süresi 28 Ağustos'ta bitecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, en çok eleştiri aldığı konuların başında hükümetin gönderdiği yasaları direkt imzalaması olmuştu. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Abdullah Gül'ün en büyük hatasının Danıştay'ın 146. yıldönümüne Türkiye barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başbakan Erdoğan'ın tartışmasındaki tavrı olduğunu yazdı. Hatırlanacağı gibi Abdullah Gül, töreni Erdoğan'la birlikte terk etmişti.

DANIŞTAY'DA GERİLİM! ERDOĞAN SALONU TERK ETTİ (TIKLA-OKU)

Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısı şöyle:

ATTIĞI İMZALAR HATA DEĞİL

AK Parti muhalifi kesimden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e AK Partililer tarafından yapılan terbiyesizlikleri “Oh olsun” tadında görenler var.

Bizim Abdullah Gül’e “hak veren” tondaki yazılarımıza ise “Önüne geleni imzalarken, AK Parti’nin dilediği gibi at oynatmasına izin verirken düşünecekti” tepkisi gösteriyor bu fikirdekiler.

Bana göre de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı pek çok hata var ama ben“attığı imzaları” hata olarak görenlerden değilim. 

Evet, bize göre, bana göre bu imzalar atılmasa daha iyiydi, benim fikrime aykırı birtakım kararlara veya kanunlara imza attı Abdullah Gül, ama bu kararlar veya kanunlar Abdullah Gül’e göre büyük ihtimalle yanlış değildi.

İçinden çıktığı siyasi geleneğe uygun karar veya kanunlardı herhalde ki, imzaladı.

Ben bunları “yanlış” olarak görmüyorum. “Bize göre yanlış” olarak görüyorum.

NEREDEN BAKARSANIZ BAKIN YANLIŞ

Ancak Abdullah Gül’ün birkaç hareketi var ki, bunlar nereden bakarsanız bakın yanlıştı, nasıl bakarsanız bakın yanlıştı.

Bunlar arasında en unutamadığım ve bana göre en büyük yanlış Başbakan ile Barolar Birliği Başkanı arasında tartışma yaşanan toplantıdaki tavrıydı Gül’ün.

Başbakan, Feyzioğlu’na sinirlendi, konuşma sırasında ayağa kalktı, ağzına geleni söyledi ve salonu terk etti. Abdullah Gül de peşinden.

Bu olacak iş değildi.

Orada üst makamda olan Gül’dü. Başbakan çıkıyor diye “maiyet memuru gibi” peşi sıra çıkmamalıydı.

Belki gülecekseniz ama bir diğer büyük hatası da “King’s Speech” filmini “korsan DVD’den” izlemesi ve bunu da Twitter’da açık etmesiydi. Sonrasında yaptığı, “Biz dağıtımcı firmadan daha film gelmeden aldık” açıklamasıydı. Bence bunlar hataydı. Gerisi fikir farklılığıdır. Farklılık, hata değildir.