BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'e cemaatçi listesi mi verildi?

Abdullah Gül'e Çankaya Köşkü'nde çalışan cemaatçilerinin listesinin verildiği iddia edildi.

Abone ol

AK Parti hükümetinin, 17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından kamu kurumlarında başlattığı “paralel yapı temizliğinin” Köşk’e de sıçradığı iddia edilidi.

Taraf 'sinin haberine göre Başbakanlığın, Köşk’teki cemaat üyeleri ile ilgili bir çalışma yaparak Cumhurbaşkanı’na sunduğu bildirildi. Köşk’ün ise raporu Başbakanlığa iade ettiği belirtildi.

Kulislere göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile bakanlık ve kamu kurumlarında cemaate yakın olduğu belirtilen isimler tek tek fişlenerek aktif görevden uzaklaştırıldı. Aynı çalışmanın bir benzerinin de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bilgisi dışında Çankaya Köşk’ü için yapıldığı öne sürüldü.

GÜL GERİ YOLLAMIŞ

Cumhurbaşkanı Gül’ün danışmanları ve çalışanlar olmak üzere tek tek isimler üzerinde ayrıntılı rapor hazırlandı. Hazırlanan raporlar da gereğini yapılmak üzere Çankaya Köşk’üne gönderildi. Söz konusu dosya bürokratlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Gül’ün önüne koyuldu. Dosyada yer alan bilgileri inceleyen Abdullah Gül’ün bilgileri inandırıcı bulmayarak, “bunlar boş işler” diyerek dosyanın iade edilmesini istediği öne sürüldü.