BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'den 1 Mayıs uyarısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 Mayıs'ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının toplumsal barışa katkı sağlayacağının unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Abone ol

Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çalışan kesimlerin hak taleplerini dile getirdiği bir platform olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, emeğin değerini ortaya koyan yönüyle toplum hayatında yer edindiğini belirtti.

Türkiye'nin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük pay sahibi olan tüm çalışanların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik eden Gül, 1 Mayıs'ın çalışma barışını güçlendirmesi, birlik ve beraberliği pekiştirmesi dileğinde bulundu.

Çalışanların birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak bir şekilde, huzur içinde, coşkuyla bir bayram havasında kutlanması konusunda her kesimin sağduyulu ve sorumlu davranmasının içten temennileri olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"1 Mayıs'ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının, toplumsal barışa da katkı sağlayacağı unutulmamalıdır.

Önemli olan geçmişten gerekli dersleri çıkararak, acı olayların yaşanmasına fırsat vermeden geleceğe umutla ve güvenle bakabilmektir. Türkiye gerek demokrasimizin, gerek çalışma hayatının çok daha ileri standartlara kavuşturulması konusunda ciddi adımlar atmaktadır. Eksikliklerin de her kesimin katkısı ve duyarlı yaklaşımıyla giderileceğine, çalışma hayatıyla ilgili sorunların karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyorum.

Emek ve Dayanışma Günü'nde bütün çalışanlarımıza bir kez daha tebriklerimi iletiyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."