BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül bundan böyle...

Yazar Hakan Albayrak, bugünkü yazısında Abdullah Gül'ün dünkü açıklamalarını değerlendirdi.

Abone ol

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak'a göre Abdullah Gül, bundan böyle daha sık konuşacak.

Albayrak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yankı uyandıran açıklamalarını köşesinde yorumladı. Gül, Baykal'ın 2019 seçimleri için adaylık önerisini ciddiye almadığını söylese de polemiklerin merkezinde olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kendisine yönelik linç kampanyasına AK Parti'den sessiz kalınmasına sitem eden Gül'ün "AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları, ona içeride-dışarıda çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar”a “denmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, edep dışı davranışlar bulunuluyor" şeklindeki açıklamasını aktaran yazar, yazısına böyle devam etti:

BU SİTEM HERHALDE ERDOĞAN'A

(Bu sitem herhalde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a. Yaptığı her şeyi “Reisçilik” namına yapan “Pelikancılar”, bir iddiaya göre Erdoğan’ın bazı yakınları tarafından organize ediliyor. Bu iddia doğru olmasa bile Erdoğan’ın “Pelikancılar” üzerindeki otoritesi tartışılmazdır ve söz konusu çirkin kampanyayı durdurmak için “Durun” demesi yeterlidir.)

Açıklamasının devamında ise, aktif siyasete dönüş işareti vermemekle beraber, bütün bilgisini ve tecrübesini kamuoyu ile paylaşma niyetini ifade etti Abdullah Gül.

ONLARIN BİRİKİMLERİNE İHTİYAÇ VAR

Gül’ün bundan böyle memleket meseleleri hakkında daha sık konuşacağını zannediyorum ve bu beni sevindiriyor. Ahmet Davutoğlu da aynısını yapmalı ve yapacaktır inşaallah.

Onların birikimlerine, tecrübelerine, beyefendiliklerine, nezih dil ve üsluplarına ihtiyaç var. Meydanda bu nitelikleri haiz ne kadar çok siyasetçi olursa siyasi iklim o kadar ‘çekilir’ olur."

Abdullah Gül'den AK Parti'ye 4 kritik mesaj

Abdullah Gül'den beklenen son dakika açıklama