BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.433,78
HABER /  GÜNCEL

Abdulhamit Gül açıkladı! Hakim ve savcılık için 70 puan barajı yeniden geliyor

Yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar aşamasında olduklarını belirterek, "Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde düzenlenen "Meslek İçi Eğitim Programı"nda konuştu. Türkiye genelindeki 9 ayrı istinaf merkezinde ilk derece mahkemelerinde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcılarına meslek içi eğitim verileceğini belirten Gül, eğitim programının yargı camiasına hayırlı olmasını diledi.

Bu programın, ilk derece mahkemesinde görev yaparak eğitimler için bir araya gelen hakim ve cumhuriyet savcılarıyla istinaf merkezlerindekiler arasındaki iletişimi güçlendirmesini temenni eden Gül, 11 merkezde faaliyet gösteren bölge adliyelerine çok önem verdiklerini vurguladı.

GENÇLER TEORİK VE PRATİK EĞİTİM GÖRECEK: Bakan Gül, faydası hemen görülen, içtihatlarıyla, kararlarıyla çok önemli bir mesafe alan bölge adliye mahkemelerinin bütün başkanlarını, üyelerini, cumhuriyet savcılarını tebrik ederek, eğitimlerde, Türkiye'de adalet duygusunun tecelli etmesi için çaba gösteren gençlerin hem tecrübe paylaşımında bulunacağını hem mesleki tecrübelerden istifade edeceğini hem de "istinaf"ın nasıl bir yargılamada denetim yaptığını teorik ve pratik olarak göreceğini söyledi.

15 TEMMUZ KRİTİK EŞİK: Bu eğitim modelini çok önemsediklerinin altını çizen Gül, bunun en verimli şekilde gerçekleşeceğine inandığını kaydetti. Türkiye'de, devlet ve toplum hayatı için 15 Temmuz 2016'nın kritik bir eşik ve siyasi tarih boyunca yüz yüze gelinen en büyük tehditlerden biri olduğunu vurgulayan Gül, şu açıklamaları yaptı:

5 BİN YARGI MENSUBUNA EĞİTİM: Toplam 926 yargı mensubunun, bu ay programı tamamlayacağını ifade eden Gül, gelecek yıl da bu eğitimlere devam edeceklerini, 3 bini istinaf merkezlerinde olmak üzere toplam 5 bin civarında yargı mensubunun gelecek yıl benzer programlara dahil edilerek eğitim almasını hedeflediklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, adalet hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi konusunda, teknoloji, binaların fiziki altyapıları, mevzuatların yenilenmesi için önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Gül, bu çalışmaların temelinde insanın bulunduğunun altını çizdi.Gül, adaletin ancak ve sadece ona sadakat gösterenlerin elinde yükseleceğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

70 BARAJINI YENİDEN GETİRMEY PLANLIYORUZ: "Yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar aşamasındayız. Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında da 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz. Yargı reformu stratejisiyle kamuoyuna ayrıntılarını paylaşacağımız bir dizi yenilikle yargı mensuplarının meslek öncesi eğitim ve staj dönemlerini yeni bir anlayışla ele almayı planlıyoruz. Hem süre hem de içerik bu planlamanın içindedir. Yani hem meslek öncesindeki eğitim süresini uzatmayı hem de staj görülen mahkeme çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Staj döneminin bir bölümünün istinaflarda ve yüksek mahkemelerde yapılmasının, adaylarımızın mesleğe daha iyi hazırlanmasına önemli katkı sunacağını düşünüyoruz."