BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ABDnin soykırım sınavı

ABD kongresi, sözde Ermeni soykırımı konusunda "pragmatizm ile ilkeli olma" arasında bir seçim yapacak.

Abone ol

Soykırım iddialarının bu yıl içinde ABD kongresinin gündemine getirilmesi beklentileri, iddiaların tanınacağı yönünde ABD'deki Ermeni toplumuna mesajlar veren Demokrat Partililerin kongrede çoğunluğu ele geçirmesiyle artarken, Los Angeles Times gazetesi de bu gelişmeleri ele alan bir yazı yayımladı. Gazetenin haberinde, ABD Dışişleri Bakanlığından adı açıklanmayan üst düzey bir diplomatın, "biz hiçbir zaman soykırım olmadığını söylemedik. Sadece o kelimeyi kullanmadık" sözleri dikkat çekti.

Los Angeles Times'a göre, aynı yetkili, ülke içindeki tartışmalarla Türklerin bu meselede belli bir kabul noktasına geleceğine inandığını da söyledi ve "bir tartışma olması lazım ve bunun bir Türk tartışması olması lazım. Bizim görüşümüz daima, Türklerin kolayca (bu bir dış baskıdır) demesine izin vermeden, böyle bir tartışmayı cesaretlendirmek olmuştur. Ve bu yaklaşım da daha etkilidir" dedi.

Los Angeles Times, ABD'nin bu resmi politikasının, Ermeni asıllı Amerikalılar ve ABD kongre üyeleri tarafından benimsenmediğini ve Amerikan hükümetinin "soykırım" sözünü kullanması gerektiğine inandığını da yazdı.