BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırımdan örnek davranış

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde okul açtı.

Abone ol

Annesi "Sermet Yalçın" adına memleketi Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Anadolu Lisesi yaptıran Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, okulun açılışını yaptı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile birlikte Ergani'ye gelen Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, "en büyük başkan" sloganıyla karşılandı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, öğle saatlerinde karayoluyla Elazığ'dan Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne geldi. Annesi Sermet Yalçın'ın adına yaptırdığı okula gelen Başkan Yıldırım, burada büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Okulun giriş kısmında kurulan platforma çıkan bakan ve başkana taraftarlar tarafından, adlarının yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor formaları verildi. Platformda bir konuşma yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Erganili olduğunu ve doğduğu yerde değil, ekmek yediği yerde yaşamını sürdürdüğünü belirterek, "Sizler gibi buranın çocuğuyum. Annem ve babam da buralı, ben de buralıyım. Doğduğumuz yerde değil, ekmek yediğimiz yerde yaşamımızı devam ettiriyoruz. Ama bugün önemli bir gün benim için; çünkü rahmetli annem adına okul yaptırdım. Annelerimiz kutsaldır, ailelerimizin en kutsal varlıkları annelerimizdir. Rahmetli annem için bir okul daha yaptırdım, bu da ikinci okul. Bunu da açtığım için çok mutluyum. Eğitime yapılan bir katkıdır. Çağdaş olmak için bilgili olmak gerekir. Bilgiyi de veren okullarımızdır, eğitimdir. Sizlerin istekleri Diyarbakır'a destekle ilgili. Fenerbahçeli yönetici arkadaşlarımla birlikte teşekkür ediyoruz" dedi.

Sermet Yalçın Anadolu Lisesi'nin kurdelesini İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, yöneticiler ve milletvekilleriyle birlikte kesen Başkan Aziz Yıldırım, daha sonra sınıfları gezdi. Öğrenciler, hangi takımı tuttuklarını soran Başkan Yıldırım'a Fenerbahçe takımını tuttuklarını söyledi. Protokolle birlikte sınıfları gezen Başkan Yıldırım'a çıkışta taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.