BIST 10.156
DOLAR 32,19
EURO 34,80
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

ABD'li saldırgan Columbine katliamına 'takıntılıydı'

Connecticut eyaletinde geçen yıl bir ilkokulda 26 kişiyi öldüren 20 yaşındaki saldırganın, 1999'daki Columbine katliamı ve toplu cinayetler konusunda "saplantılı" olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

ABD'nin Connecticut eyaletinde geçen yıl bir ilkokulda 26 kişiyi öldüren saldırganın, 1999'da yaşanan Columbine katliamı konusunda "saplantılı" olduğu ortaya çıktı.

Polisin hazırladığı resmi rapor, 20 yaşındaki saldırgan Adam Lanza'nın saldırıyı planladığı yolunda kesin kanıtlar bulunduğuna işaret ediyor.

14 Aralık 2012'de Connecticut Newtown'daki bir ilkokula yönelik silahlı saldırıda 20'si çocuk 26 kişi ölmüştü.

11 dakikayı geçmeyen saldırının sonunda Lanza, silahı kendisine doğrultarak intihar etmişti.

Lanza'nın kendi başına hareket ettiğini belirten polis, dosyanın bu raporla kapandığını duyurdu.

Raporda, Lanza'nın "ateşli silah ve mühimmata aşinalığı ve erişimi olduğunu, başta 1999'daki Columbine Lisesi'ndeki saldırı olmak üzere toplu katliamlara yönelik saplantısı olduğu" belirtildi.

Columbine'da iki lise öğrencisi, okudukları okulda planlı şekilde etrafa ateş açarak 12 öğrenci ve 1 öğretmenin ölümüne sebep olmuş, ardından intihar etmişlerdi.

Raporda ayrıca Lanza'nın okuldaki 20 çocuk ve 6 yetişkini vurmadan önce kendisine silahları satın alan annesini de vurduğuna dikkat çekildi.

Ruhsal sorunları olduğu vurgulansa da bunun Lanza'nın düzenlediği saldırıya ne gibi bir etkisi olduğu ya da saldırıyı hangi gerekçeyle düzenlediği ise netlik kazanmış değil.

Zira bulguları raporlaştıran savcı Stephen Sedensky, Lanza'nın geçmişte herhangi bir agresif ya da tehditkar tutum sergilediğine dair veri bulunmadığını belirtti.

Bulgulardan bazıları saldırganın tuhaf bir mizah duygusu olduğu ya da doğayı sevdiği yolunda ifadeler içeriyor.

Rapora göre Lanza, kimseyi sokmadığı odasında toplu cinayetlere ilişkin listeler tutuyordu. Lanza ayrıca silahla intiharı gösteren iki video kayda sahipti ve kimileri 1891'e dek uzanan, ilkokul çocuklarının öldürülmesine ilişkin gazete kupürleri biriktiriyordu.