BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  GÜNCEL

ABD'li komutan: Büyük savaş yaklaşıyor!

Norveç'te konuşlandırılmış ABD Deniz Piyade Kolordusu Komutanı General Robert Neller, bölgede savaş çıkabileceği konusunda askerlerini uyardı.

Abone ol

Norveç'te konuşlandırılmış ABD Deniz Piyade Kolordusu Komutanı General Robert Neller, askerlerine seslenip "Umarım yanılırım ama savaş yaklaşıyor!" dedi.

Military.com'un haberine göre Neller, bölgedeki Amerikan varlığının genişleyebileceği tahmininde bulunarak askerlerine yerlerinin değişebileceğini bildirdi. Askerlerine seslenen general, "Umarım yanılırım ama savaş yaklaşıyor. Buradaki varlığımız sayesinde sizler enformasyon ve politik mücadeleye katılıyorsunuz" dedi.

"SAYIYI BİR GECEDE 3 BİNE ÇIKARABİLİRİZ!": Yakın zamanda dikkatlerin Pasifik ve Rusya'ya odaklanacağını dile getiren Neller, "Sadece neden burada olduğunuzu unutmayın. Onlar gözlemliyor. Tıpkı sizin nasıl onları gözlemlediğiniz gibi, onlar da sizi gözlemliyor. Burada 300 deniz piyademiz var. Bu sayıyı bir gecede 3 bine çıkarabiliriz" ifadelerini kullandı.

"FIRTINA BULUTLARI TOPLANIYOR"

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, önceki gün Kuzey Carolina’daki Fort Bragg Amerikan Üssü’nde hava indirme tugayı birliklerine konuştu.

“Kore yarımadası üzerinde fırtına bulutları toplanıyor. Benim genç askerlerim, diplomatlarımızın otoriteyle konuşabilmesinin ve inandırıcı olmasının tek yolu sizin hazır olmanızdır” dedi. Mattis’e Güney Kore’deki Amerikan askerlerinin ailelerinin tahliye edildiğine dair haberler soruldu. Mattis, böyle bir şeyin olmadığını ve işlerin henüz o noktaya gelmediğini kaydetti. Güney Kore’de şubat ayında başlayacak Kış Olimpiyatları’na yönelik Kuzey Kore’den bir tehdit olup olmadığı sorusuna ise Mattis, “(Kuzey Kore lideri) Kim’in, sporcularını öldürerek tüm dünya ile uğraşacak kadar aptal olduğunu sanmıyorum” diye cevap verdi. Diplomasinin pozitif gittiğini söyleyen Mattis, yine de Kore Yarımadası’nda “iyimserlik için çok az sebep var” dedi.

Kuzey Kore'den dünyaya tehdit: Bedelini ödeteceğiz