BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ABDli damat çok hayırlı çıktı

Burslu eğitimle Türkiye'ye geldi. Burada bir Türk kızına aşık oldu. Şimdi mimar olan damat, kayınpederi için Türkiye'de okul yaptırıyor.

Abone ol

Amerikalı damat, 32 yıl önce vefat eden Türk kayınpederi adına Sakarya'da okul yaptırıyor.

Burslu eğitim için 40 yılı aşkın bir süre önce Türkiye'ye gelen ve tanıştığı Türk kızıyla evlendikten sonra buraya yerleşen Amerikalı mimar Nick Porcaro, çok sevdiği kayınpederinin adını yaptıracağı bir okulda yaşatacak.

Sakarya Valiliğinde düzenlenen törende, Vali Hüseyin Atak ve okulu yaptıracak Porcaro, 8 derslikli okulun protokolüne imza attılar.

Mimar Porcaro, kayınpederini 1977 yılında kaybettiğini belirterek, onun eğitime çok önem verdiğini bu nedenle adına okul yaptırma kararını aldığını söyledi.

Ankara Üniversitesi Teknik Üniversitesinde değişim programı kapsamında okurken eşi Ayşe Egesoy'la tanıştığını belirten Porcaro, 1966 yılında evlendiklerini ve 2 çocuk sahibi olduklarını kaydetti.

TÜRKLERİ ÇOK SEVİYOR

Hem Amerika'da hem de İstanbul'da yaşadığını ifade eden Porcaro, ''Kayın pederim çok iyi bir eğitimciydi. Eğitime çok önem veriyordu. Matematik profesörüydü. 1977 yılında vefat etti. Kendisini ve Türk insanlarını çok seviyorum. O yüzden onun adına Türkiye'de okul yaptırmak için, girişimlerde bulundum. Bir arkadaşımın vasıtasıyla Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile görüşmelere başladım'' diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE OKUL

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde birçok okulun yıkıldığını bildiğini dile getiren Porcaro, sözlerine şöyle devam etti:

''Yapacağımız okulun, büyük bir yıkım yaşamış bir ilde olması da bizi mutlu etti. Sakarya'nın İstanbul'a yakın olması da benim için büyük bir avantaj. Çünkü kendimde okulla ve öğrencilerle ilgilenmek istiyorum. Çaykışla Mahallesi'nde yapılacak okulun maliyeti yaklaşık 800 bin TL civarında olacak. Bu okulu yaptırırken, yakın dostlarımızın da katkısı olacak. Arkadaşlarımızdan en büyük desteği veren Aslı ve Neslihan Başgöz'ün annelerinin adını da okula vermeye karar verdik. O yüzden okulun adı Esat Egesoy-Bedia Başgöz İlköğretim Okulu olacak. Hem kayınpederimin adı hem de yakın dostlarımızın annelerinin adı yaşayacak. Çok mutluyum.''