BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Prof. Manisalı neler söylemişti

Ergenekon dalgasındaki flaş gelişmelerden biri Prof. Dr. Erol Manisalı'nın gözaltına alınması oldu. Manisalı bakın nasıl biri...

Abone ol

Profesör Doktor Erol Manisalı, akademisyen kimliği ile öne çıkan bir isim. Ulusalcı düşünceleriyle tanınan Manisalı, küreselleşme ve AB politikalarına karşı çıkıyordu.

Son olarak bir konferansta yaptığı konuşmada dikkat çeken tespitler yapmış ve iddialı bir gözlemini dile getirmişti...

TÜRKİYE'Yİ BÖLECEKLER

Manisalı, o konuşmasında şöyle diyordu; "AB müzakereleri kullanılarak Türkiye adeta sömürgeleştirilmek istenmektedir. Böyle giderse Türkiye 10-15 yıl sonra parçalanır. Bunun adımları atılmıştır. 1995 yılında imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması, 17 Aralık 2004 ve 3 Ekim 2005 tarihleri bunun belgesidir. Yugoslavya buna örnektir. Ama Türkiye'de bunu yavaş yavaş yapıyorlar. Bugünkü şekliyle giderse 10-15 yıl sonra Türkiye, Fener Patrikhanesi 'yle, Güneydoğusuyla, Kuzeydoğusuyla bölünmüş hale gelir."

İ.Ü. İktisat Fakültesi'nde Öğretim Üyeliği yapan Erol Manisalı, aynı kurumun Avrupa ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin başkanlığını yapıyor.  İngiltere, ABD, Japonya, Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Avusturya, Norveç ve Mısır'da çok sayıda konferans veren Manisalı, Türk ekonomisi ve AB ilişkileri içeren raporlar hazırlamıştı.