BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yağmur geliyor hava soğuyor

Güneş bir görünüyor bir yok oluyor... Tam bahar geldi dediğimizde yine hevesimiz kursağımızda kalıyor. Bu hafta yağmur var... Hava da serin olacak!

Abone ol

Nisan yağmurları yeni haftada tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Yunanistan üzerinden gelen yağış Salı günü önce Marmara ve Ege'de görülecek, öğleden sonra İç Anadolu, Bolu ve Kastamonu'ya kadar ulaşacak.

Yağış dalgası akşam Sivas ve Adana'ya, gece ise Erzurum ve Trabzon'a ilerleyecek. Yağışlı hava lodos beraberinde çöl tozlarını da taşıyacağından yağmurlar çamur şeklinde yağabilir.

Çarşamba günü yağış yurt genelinde devam edecek, aynı gün hava 5-8 derece birden soğuyacak.

Salı günü Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevresinde 25 dereceye yaklaşacak sıcaklık, haftanın ikinci yarısı hızla azalacak, sıcaklık çarşamba günü Marmara’da 12 dereceye kadar inecek.

Uzmanlar, Çarşamba gününden hafta sonuna kadar soğuk algınlığı riskine karşı uyarıyor.

- İstanbul'da sıcaklık bugün 20 dereceyi geçiyor ama gökyüzü bulutlu ve poyraz yine sert, salı, çarşamba istanbul sağanak yağmurlu.
- Ankara iki gün lodosla ısınıyor ama yarın bahar yağmuru var.
- İzmir'de yarın yağmur başlıyor, adana iki gün hızlı sıcaklık artışıyla 30 dereceye yaklaşacak.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara'da sıcaklık 25 dereceye yaklaşıyor, ama yağmurlar da ara vermiyor. Bu akşam Trakya ve Çanakkale'de başlayacak yağış; yarın diğer kentlerde devam edecek. Çarşamba günü hava hem soğuk hem de yağışlı olacak.
İç Anadolu'da hava güneşli, sıcaklık Eskişehir-Konya’da 20 dereceyi geçiyor. Yarın hava daha sıcak ama lodos yağmur da getirecek. Çarşamba günü daha soğuk ve yine yağışlı geçecek.
Ege'ye denizden bulutlar gelmeye devam ediyor, bugün sıcaklık bazı kentlerde 26 derece ve üzerini görecek. Gece kıyılara yağmur geliyor, salı, çarşamba tüm bölge sağanak yağışlı, yağmur hafif çamurlu yağabilir.
Akdeniz bölgesinde iki gün hızlı sıcaklık artışı yaşanacak, yarın hava daha sıcak ama lodos yağmur getiriyor. Yağış Güneydoğu'ya çarşamba günü ulaşacak, aynı gün Güneydoğu'da toz bulutu da etkili olacak.
Doğu Anadolu'da hava güneşli, bugün sadece Kars ve Van'da yağmur var. Sıcaklık yarın  Elazığ ve Malatya’da 20 dereceyi geçecek, yarın akşam başlayacak yağmur, çarşamba tüm bölgeye yayılıyor. Bugün Erzurum 10, Malatya 20 derece.
Karadeniz geneli güneşli, sıcaklık artıyor, Doğu Karadeniz'de sıcaklık düşük, ancak yarın hızlı bir artışla 20 dereceye çıkacak. Yarın akşam boludan Samsun’a hava sağanak yağışlı olacak, çarşamba günü yağış etki alanını genişletiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU